Σε ένα virtual περιβάλλον επιστρέφει φέτος το World Class 2021. Οι επίδοξοι bartenders, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανερχόμενες τάσεις της παγκόσμιας bartending σκηνής, διεκδικώντας τον τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2021.

Έξι καταξιωμένοι bartenders και πρώην Έλληνες World Class νικητές, θα παρουσιάσουν τις 6 νέες θεματικές ενότητες, σηματοδοτώντας την αρχή του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στο φετινό World Class θα επιλέξουν τη θεματική που επιθυμούν να διαγωνιστούν, υποβάλλοντας πρωτότυπες συνταγές για να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα bartender για το 2021.

Tο ειδικά σχεδιασμένο World Class Studios Webinar 2021, θα μεταδοθεί σε LIVE αναμετάδοση την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, στις 14:00, μέσα από την σελίδα του World Class Greece Facebook.

Δείτε αναλυτικά τις ενότητες του διαγωνισμού

-Ketel One Vodka- Sweet Spot, με τον Αλέξη Σιμωνίδη, Greece World Class Winner 2016

Η θεματική ενότητα Ketel One Sweet Spot παρουσιάζει μια εις βάθος ανάλυση της σημασίας της γλυκαντικών παραγόντων σε cocktail παρασκευές με βάση την Ketel One Vodka.

-Tanqueray No. TEN Gin – Heart of Gold, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο, Greece World Class Winner 2015

Το αρωματικό τζιν Tanqueray No.TEN, αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τη θεματική ενότητα Heart of Gold. Πραγματεύεται την εκχύλιση βοτανικών συστατικών και εσπεριδοειδών για την αριστοτεχνική δημιουργία του απόλυτα ισορροπημένου long drink, Tanqueray No.TEN & tonic.

-Don Julio Blanco Tequila – Underground Agriculture, με τον Νίκο Σουρμπάτη Greece World Class Winner 2019

Στο επίκεντρο της ενότητας είναι η ultra-premium τεκίλα Don Julio. Αναδεικνύει δύο σημαντικούς παράγοντες στην παραγωγική διαδικασία της Don Julio. Αυτόν της καλλιέργειας και της χειρωνακτικής συγκομιδής των φυτών της μπλε αγαύης.

-Roe & Co Irish Whiskey – Batched & Ready to Go, με τον Αχιλλέα Πλακίδα, Greece World Class Winner 2018

Με αφετηρία την παγκόσμια τάση των Ready to Drink (RTDs) σερβιρισμάτων, o Αχιλλέας Πλακίδας αναδεικνύει τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία pre-batching, συντήρησης και εμφιάλωσης ενός cocktail, με βάση το Roe & Co Irish Whiskey.

-Cardhu 12 yrs Single Malt Scotch Whisky- Τhe Rule of Three, με τον Θοδωρή (Τεό) Σπυρόπουλο, Greece World Class Winner 2014

Η ενότητα εστιάζει στην μακρόσυρτη και παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης του σκωτσέζικου Cardhu 12 yrs Single Malt. Αναδεικνύει παρασκευές cocktail με τρία μόνο συστατικά.

-Zacapa Solera 23 Rum – From Cask to Cocktail, με την Ηλία Μαρινάκη Greece World Class Winner 2010

Στην ενότητα αναδεικνύεται η καθοριστική σημασία που έχουν τα διαδοχικά βαρέλια παλαίωσης στα αρώματα και τις γευστικές νότες που αποκτά ένα απόσταγμα, όπως το ρούμι Zacapa Solera 23. Πραγματεύεται επίσης που και τις μεθόδους ανάμιξης που αναδεικνύουν τα αρώματα αυτά σε ένα τελικό σερβίρισμα.

 

To World Class, για περισσότερα από 11 χρόνια έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και γνώσης για bartenders σε όλο τον κόσμο. Παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με κορυφαία αποστάγματα από το Reserve χαρτοφυλάκιο της Diageo.