Ένα ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων από το National Geographic έρχεται στους δέκτες μας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 21.50. Πρόκειται για τη νέα σειρά “Διακίνηση με τη Mariana van Zeller”, που στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμη μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV και Wind Vision. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στα άδυτα των πιο επικίνδυνων, παράνομων αγορών του πλανήτη. Θα εξερευνήσουν, μαζί με τη δημοσιογράφο Mariana van Zeller, περίπλοκες και βίαιες επιχειρήσεις κυκλωμάτων διακίνησης, εισχωρώντας όλο και πιο βαθιά στον υπόκοσμο.

Η βραβευμένη με Peabody και DuPont Mariana συναναστρέφεται με βασικούς “παίκτες” από διάφορες υπόγειες οικονομίες. Θα παρακολουθήσουμε διακινητές τίγρεων, διεθνείς απατεώνες, πλαστογράφους, λαθρεμπόρους όπλων και προμηθευτές φαιντανύλης. Πρόκειται για μια προσπάθεια να παρουσιάσει τη συνολική εικόνα των άγνωστων δικτύων διακίνησης. Υπολογίζεται ότι συνεισφέρουν στην παγκόσμια παραοικονομία με αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα θέματα που θα παρακολουθήσουμε στα 8 επεισόδια:

-Όπλα

Η Mariana αποκαλύπτει μια θανάσιμη αλυσίδα εφοδιασμού αμερικανικών πυρομαχικών. Διακινούνται λαθραία προς τα καρτέλ ναρκωτικών, τροφοδοτώντας τα ήδη υψηλά επίπεδα βίας με όπλα στο Μεξικό.

-Απάτη

Η Mariana διεισδύει στον κόσμο της διεθνούς ηλεκτρονικής απάτης. Η έρευνά της την οδηγεί από τους δρόμους του Montego Bay στις ακριβές γειτονιές του Tel Aviv. Αναζητά μερικούς από τους μεγαλύτερους απατεώνες στον κόσμο. Παράλληλα ανακαλύπτει γιατί οι Αμερικανοί αποτελούν τον τέλειο στόχο.

-Φαιντανύλη

Η φαιντανύλη έχει τροφοδοτήσει την πιο θανατηφόρα κρίση ναρκωτικών στην Αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, λιγότερο κατανοητό είναι πώς το φάρμακο έχει μεταμορφώσει εντελώς τη μαύρη αγορά. Η Mariana αναζητά τα καινούργια αφεντικά, τις νέες διαδρομές, τους νέους κινδύνους και τις κοινότητες της Αμερικής που πληρώνουν το τίμημα για το επόμενο κύμα φαιντανύλης.

-Τίγρεις

Η μαύρη αγορά για τίγρεις και μέρη του σώματός τους είναι τόσο προσοδοφόρα και επικίνδυνη, που λίγοι έχουν επιχειρήσει να αποκαλύψουν τις αποκρουστικές της λεπτομέρειες.

-Αναβολικά

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η ζήτηση για παράνομα αναβολικά έχει αυξηθεί. Η Mariana αναζητά παραγωγούς και χρήστες σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τη ματαιοδοξία, την ανασφάλεια και την απληστία που οδηγεί σε αυτήν την επικίνδυνα, μη ρυθμιζόμενη, μαύρη αγορά φαρμάκων, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

-Πλαστογραφία

Η Mariana ταξιδεύει βαθιά στον υπόκοσμο του Περού για να γνωρίσει τους γκάνγκστερ – τεχνίτες, που φτιάχνουν και πωλούν το καλύτερο πλαστό χρήμα του κόσμου.

-Προαγωγοί

Μέσα από ένα αναγνωριστικό ταξίδι στην πολιτεία που μεγάλωσε, την California, η Mariana έρχεται σε επαφή με προαγωγούς, θύματα, μυστικούς πράκτορες και ιδιωτικούς ερευνητές, για να κατανοήσει πώς λειτουργεί η επικίνδυνη επιχείρηση του παράνομου σεξ στην Αμερική.

-Κοκαΐνη 

Η Mariana αποκαλύπτει μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές διακίνησης κοκαΐνης: από μια απομακρυσμένη κοιλάδα στο Περού έως την ακτογραμμή της Καραϊβικής και τελικά στους δρόμους του Μαϊάμι.

Δείτε στη συνέχεια το trailer της σειράς: