Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Χάλι Μπέρι είναι μητέρα ενός επτάχρονου αγοριού. Για το λόγο αυτό καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο γιος της να αποβάλει τα κοινωνικά στερεότυπα σχετικά με τη διάκριση των φύλων. Όπως δήλωσε η ηθοποιός, μέχρι την ηλικία των 5 χρονών, ο γιος της είχε υιοθετήσει ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι στα κορίτσια. Η ίδια έπρεπε να του αλλάξει τον τρόπο σκέψης, για να σκέφτεται διαφορετικά στο μέλλον. Σε εμφάνισή της εξήγησε ότι έπρεπε να του δώσει να καταλάβει, προκαλώντας τη σκέψη του. Σύμφωνα με την ηθοποιό αυτή η τακτική είναι βοηθητική. Ο γιος της άρχισε να σκέφτεται βαθύτερα και να αποβάλει σταδιακά τις προκαταλήψεις.

Παράλληλα, η Χάλι Μπέρι αυτή την περίοδο κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία του Netflix «Bruised». Αρχικά, είχε σκοπό μόνο να πρωταγωνιστήσει στο φιλμ. Συναντήθηκε όμως με πολλούς σκηνοθέτες που δεν μοιράζονταν το όραμά της. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία μίας αθλήτριας των MMA (Μικτών Πολεμικών Τεχνών). Η Χάλι Μπέρι υποδύεται τη Jackie Justice, αθλήτρια Μικτών Πολεμικών Τεχνών που προσπαθεί να επιστρέψει ενώ αγωνίζεται για την επιμέλεια του γιου της.
Η ταινία «Bruised» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους σε σενάριο της Μισέλ Ρόζενμπαφ. «Κανείς δεν το αντιλαμβανόταν όπως εγώ». Αυτό ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός στη διάρκεια συζήτησης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς με θέμα «Women Breaking Barriers» της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ.
Η συνεργάτης της Μπέρι στην παραγωγή, Ιλέιν Γκόλντσμιθ – Τόμας της πρότεινε να σκηνοθετήσει την ταινία. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο παρελθόν στις ταινίες «Perfect Stranger» και «Kidnap» και στη σειρά «Extant».