Αρκετές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις βιβλίων και συζητήσεις έρχονται στο Public αυτό το μήνα, τις οποίες θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε στο κατάστημα του Συντάγματος αλλά και μέσα από τις οθόνες μας.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες (8 Μαρτίου, ώρα 20:30)

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες από τα γράμματα, την δημοσιογραφία και εκπρόσωποι φορέων, θα μιλήσουν για το θέμα της γυναικείας χειραφέτησης και του φεμινιστικού κινήματος, την πορεία του μέσα στα χρόνια, τις δικές τους εμπειρίες, την θέση τους σε αυτό το κίνημα και βέβαια την γνώμη τους για το μέλλον του κινήματος και τις προτάσεις τους.

Παράλληλα θα γίνει αναφορά στο κίνημα #MeToo, που πήρε μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα, την προηγούμενη χρονιά, σε επίπεδο αλληλεγγύης και υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής βίας ανεξαρτήτως φύλου, βιολογικού ή κοινωνικού, στην αποφυγή συγκάλυψης σεξουαλικών επιθέσεων αλλά και δυναμικής διεκδίκησης διαχρονικών αιτημάτων, όπως επίσης την θέσπιση θεσμικών μεταρρυθμίσεων για την πρόβλεψη και στήριξη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι Έλενα Ακρίτα, Άντζελα Δημητρακάκη, Νατάσα Κεφαλληνού, Μαρία Λούκα και Χίλντα Παπαδημητρίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Μην τα παρατάς!» (9 Μαρτίου, ώρα 20:30)

Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου «Μην τα Παρατάς!» της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, Μαρίας Πολύζου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα μέτρα που ισχύουν για την είσοδό σας στο Public Café Συντάγματος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Πολύζου είναι η ιστορία μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ. Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είδε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στα παιδικά της χρόνια όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό κύκλο της. Ήταν το ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων που τη βοήθησε να τρέξει μακριά από το σκοτάδι προς το φως, από τις κοιλάδες στις κορυφές. Ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.

Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χλμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής. Ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της, όμως, ήρθε πριν μερικά χρόνια και το όνομά του ήταν καρκίνος. Η Μαρία δεν σταμάτησε ούτε σε αυτό το εμπόδιο. Έκανε χημειοθεραπείες με το χαμόγελο στα χείλη και αθλητικά παπούτσια στα πόδια, έτοιμη να κάνει ένα ακόμα βήμα.

Το βιβλίο του Στέλιου Μάινα «Να θυμηθώ να παραγγείλω» (22 Μαρτίου, ώρα 20:30)

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου «Να θυμηθώ να παραγγείλω» του Στέλιου Μάινα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο δημοφιλής ηθοποιός Στέλιος Μάινας, στο δεύτερο συγγραφικό του έργο, μας παρουσιάζει μια ηρωίδα που εκτίει ποινή φυλάκισης στον Κορυδαλλό. Έχει κατηγορηθεί για ενεργητική ευθανασία τρεις φορές, καταχρώμενη της ιατρικής ιδιότητάς της. Μια ιστορία γραμμένη σα ν ημερολόγιο, με φόντο την Ελλάδα της δεκαετίας του ’70 και του σήμερα. Ένα μυθιστόρημα που γοητεύει και προβληματίζει για το τόσο ιδιαίτερο θέμα που δημιουργεί διχογνωμίες, την ευθανασία.

Παράλληλα, το Μάρτιο θα πραγρατοποιηθούν στο Public οι εκδηλώσεις:

«Η ηθική του επιχειρείν ως εφαρμοσμένη ηθική»

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Εκδόσεις Παπαζήσης)

Δευτέρα 28/3 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Αίθουσα Εκδηλώσεων, 5ος Όροφος

Ευάγγελος Βενιζέλος & Κωνσταντίνος Φίλης στο Public Café ΣυντάγματοςΤρίτη 29/3 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος & @Public Social

«Αλεξάνδρεια – Γητειές, μάγια και μπαχάρια»

Δήμητρα Ιωάννου (Εκδόσεις Ψυχογιός)

Πέμπτη 31/3 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Αίθουσα Εκδηλώσεων, 5ος Όροφος

Διαβάστε επίσης:

Ζώδια Ημερήσιες προβλέψεις 28/2/2022