Ο Μάρτιος συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στα Public, στα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, με μοναδικές βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις. Οι προτάσεις των Public, για την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, περιλαμβάνουν παρουσιάσεις βιβλίων στο κατάστημα του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Public γι’ αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν:

Η Μαρία Τσακίρη παρουσιάζει το βιβλίο της “Ιφιγένεια”
Public Συντάγματος, Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 19:00

image001-4
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου η Μαρία Τσακίρη παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο «Ιφιγένεια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

 «Μα τι τόσο σημαντικό έχει η ζωή σου για να γίνει βιβλίο;» ρώτησα αυθόρμητα την Ιφιγένεια σ’ εκείνη την πρώτη γνωριμία μας, τον χειμώνα του 1997. Όλα όσα μου είπε ήταν ανατριχιαστικά, φρικτά… Όσα άκουσα έκρυβαν τόση ασχήμια, που αναρωτιόμουν αν μπορούσα να τα διαχειριστώ. Κάθε λέξη πιο βαριά από την άλλη. Όλες μαζί ισοπεδωτικές.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος – Ποινικολόγος
Γιούλη Μιγγείρου, Ψυχολόγος – Συγγραφέας
Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ο Φιλήμων Πατσάκης παρουσιάζει το βιβλίο του
Public Συντάγματος, Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 19.00

image003-2
Ο Φιλήμων Πατσάκης  παρουσιάζει το βιβλίο του “Ας ξαναχτίσουμε τους ανεμόμυλους” στο Public Συντάγματος την Πέμπτη 30 Μαρτίου στις 19.00.Ένα βιβλίο για την ανάδειξη της έννοιας του αυτεξούσιου μέσα από τις σελίδες της λογοτεχνίας.

Η τέχνη δεν μπορεί να βολεύεται στην οκνηρή αιωνιότητα των ειδώλων, σε κατασκευασμένες σταθερές, αλλά πρέπει να ξεβολεύει, να συμβάλει σε μια καθολική αλλαγή. Ποια θέση έχει η λογοτεχνία σε έναν κόσμο που υπολογίζει μόνο τους κώδικες της αποτελεσματικότητας; Κι όμως, η λογοτεχνία μπορεί να ανιχνεύει τα κενά και να τα αφουγκράζεται, καθώς αυτά οικοδομούν ένα έξω.

Το λογοτεχνικό έργο δεν είναι ένα αντικείμενο που υφίσταται καθαυτό και που προσφέρει σε κάθε εποχή την ίδια πάντοτε εικόνα στον αναγνώστη του. Δεν είναι ένα μνημείο το οποίο μονολογώντας αποκαλύπτει την αχρονική ουσία του. Βασίζεται πολύ περισσότερο, όπως μια παρτιτούρα, στους πάντοτε νέους ήχους  μιας ανάγνωσης, η οποία απελευθερώνει το κείμενο από το υλικό βάρος των λέξεων. Καθιστά την ύπαρξή του διαρκώς επίκαιρη, καθώς προσδοκά την ανάγνωση των υπαρξιακών αμφιβολιών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Στέφανος Ροζάνης, καθηγητής φιλοσοφίας
Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος