Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μία σειρά μπαίνει στη ζωή σου και σε κάνει να θέλεις να τραβήξεις κατά την Ευελπίδων για να πάρεις μία γερή δόση από δικαστική αίθουσα και ενόρκους. Το How to Get Away with Murder είναι αυτή που θα σας κάνει να φωνάζετε “ένσταση” και “απορρίπτεται” τη φετινή χρονιά. Και ένας βασικός λόγος που θα σας κάνει να “κολλήσετε” είναι η εκπληκτική Viola Davis.

Μιλάμε για την πρωταγωνίστρια της σειράς, μία τεράστια ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες, μεταξύ άλλων, τόσο στα Όσκαρ όσο και στις Χρυσές Σφαίρες (Doubt, The Help), η οποία υποδύεται την Annalise Keating, μία καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο της Philadelphia, που έχει ταυτόχρονα το δικό της δικηγορικό γραφείο και επιλέγει τους καλύτερους από τους φοιτητές της για να την βοηθούν στις υποθέσεις της.

Bitch and Order
Το στυλ της Annalise είναι εντυπωσιακό. Μιλάμε για μία δυναμική γυναίκα, με μοναδική ευφυΐα που δε διστάζει να κάνει τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς για να πετύχει τους σκοπούς της, αλλά και να αθωώσει τους πελάτες της ακόμη κι αν είναι ένοχοι (εξού και ο τίτλος της σειράς ). Ωστόσο καθώς ξετυλίγεται ο χαρακτήρας της, έχει κι αυτή τις αδυναμίες της, έστω και αν βρίσκονται κρυμμένες κάτω από την εικόνα που βγάζει προς τα έξω ως μία μεγαλοδικηγόρος.

BACKGROUND: MATT MCGORRY, KATIE FINDLAY, ALFRED ENOCH, KARLA SOUZA, AJA NAOMI KING, JACK FALAHEE, BILLY BROWN, LIZA WEIL, CHARLIE WEBER; FOREGROUND: VIOLA DAVIS

Φροντίζει να είναι “bitch” με τους φοιτητές, αφού δεν τους αφήνει να χαλαρώνουν στιγμή και τους προκαλεί συνέχεια να βάζουν το μυαλό τους να δουλεύει και να βρίσκουν τρόπους για την καλύτερη υπεράσπιση. Ακόμα και εάν αυτοί ισορροπούν επικίνδυνα στο τεντωμένο σχοινί της νομιμότητας.
Πέρα από τις αυτοτελείς υποθέσεις που απασχολούν κάθε επεισόδιο, ένα πραγματικό θρίλερ ξεδιπλώνεται γύρω απ’ αυτές, μία υπόθεση δολοφονίας που βρίσκει άπαντες μπλεγμένους με αυτήν. Σε κάθε επεισόδιο τα “flash forwards” μας δίνουν σιγά όλο και περισσότερα στοιχεία γι’ αυτή, με το σασπένς να μεγαλώνει καθώς τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται σιγά σιγά…

Με παραγωγό την πολυσυζητημένη στις ΗΠΑ, Shonda Rhimes, που βρίσκεται πίσω από το Grey’s Anatomy αλλά και το Scandal, το How to Get Away with Murder μοιράζεται κάποια κοινά στοιχεία με το τελευταίο, παρ’ όλα αυτά μπορεί να κατακτήσει και διαφορετικό κοινό – κι αυτό είναι ίσως ακόμη πιο ενδιαφέρον.
Στην πορεία έχουν συζητηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς και πολλές ακόμη σκηνές που προβλήθηκαν στη σειρά. Το ομοφυλοφιλικό σεξ ανάμεσα σε ένα μαθητή της Annalise, τον Connor (Jack Falahee), και έναν geek IT (και όχι μόνο βέβαια) έχει αφήσει το στίγμα του, όπως και οι διαφορετικοί μεταξύ τους χαρακτήρες των υπόλοιπων μαθητών. O ευαίσθητος Wes (Alfred Enoch), η φιλόδοξη Michaela (Aja Naomi King) και η ιδεαλίστρια Laurel (Karla Souza), αλλά και η μυστηριώδης γειτόνισσα του Wes, Rebecca (Katie Findlay) που παίζει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία.

Είτε τα έχετε καλά με το νόμο, είτε όχι, τώρα ξέρετε πως το How to Get Away with Murder είναι, σε κάθε περίπτωση, μία από τις πιο υποσχόμενες νέες σειρές της σεζόν. Και μπορείτε να την απολαύσετε από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου που θα αρχίσει να προβάλλεται στο FOX Life.

https://www.youtube.com/watch?v=_AgfEfATfpE