Ο Τζιμ Τζόουνς αποτέλεσε τον ιδρυτή και ηγέτη της θρησκευτικής οργάνωσης “Ναός του Λαού”. Έγινε γνωστός για την τελετουργική δολοφονία-αυτοκτονία σέκτας το 1978, 909 μελών του στην Τζόουνσταουν και τη δολοφονία πέντε ατόμων σε ένα κοντινό διάδρομο προσγείωσης. Πάνω από 200 παιδιά δολοφονήθηκαν στην Τζόουνσταουν. Σχεδόν όλα από δηλητηρίαση με κυανίδιο, ενώ ο ίδιος Τζόουνς πέθανε από τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Η μαζική αυτοκτονία στο Τζόουνσταουν τη δεκαετία του ’50

Αυτός είναι ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί ο δημοφιλής ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε επερχόμενη ταινία. Πρόκειται για ένα φιλμ που θα εξερευνά πώς ο Τζόουνς ενορχήστρωσε τη μαζική αυτοκτονία στο Τζόουνσταουν. Προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους τον Νοέμβριο του 1978.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η MGM εξασφάλισε συμφωνία για την ταινία, ο σεναριογράφος του Venom, Σκοτ Ρόζενμπεργκ, έγραψε το σενάριο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός με τον Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Ντέιβισον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τζόουνς ίδρυσε τη θρησκευτική οργάνωση Peoples Temple στην Ινδιανάπολη το 1955. Είχε χιλιάδες πιστούς από διάφορες αμερικανικές πολιτείες και έχτισε το Τζόουνσταουν στη Γουιάνα το 1974. Όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίο Ράιαν και μέλη της αντιπροσωπείας του έφτασαν για να ερευνήσουν το Τζόουνσταουν το 1978, σκοτώθηκαν από τους οπαδούς του Τζόουνς. Μετά τις δολοφονίες, ο Τζόουνς διέταξε τα μέλη της αίρεσης να αυτοκτονήσουν μαζικά πίνοντας ανθρακούχο αναψυκτικό με κυάνιο.

Διαβάστε επίσης: “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943”: Η επίσημη πρεμιέρα στην Λυρική σκηνή, το θερμό χειροκρότημα και η παρουσία επιζώντων του Ολοκαυτώματος | Thats Life. Life as it is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.