Για την πιθανότητα να περάσει η κλασική ταινία 12 Monkeys την πόρτα της τηλεόρασης μιλάγαμε ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Ο χρόνος πέρασε και οι συζητήσεις έγιναν χειροπιαστή πραγματικότητα αφού το κανάλι SyFy είναι έτοιμο να παρουσιάσει την τηλεοπτική προσαρμογή του εκπληκτικού φιλμ του Terry Gilliam του 1996, μία δουλειά που είναι προγραμματισμένη να προβληθεί τον Ιανουάριο του 2015. 
Η σειρά θα τηρήσει το γνωστό time travel-thriller concept της ταινίας όπου πρωταγωνιστούσαν οι Bruce Willis και Brad Pitt, και θα ακολουθεί τις περιπέτειες ενός ταξιδιώτη του χρόνου που τον υποδύεται ο Aaron Stanford (o Pyro από τις ταινίες X-Men) και ο οποίος επιστρέφει στο σήμερα για να σταματήσει μία θανατηφόρα πανούκλα που θα καταστρέψει μελλοντικά την ανθρωπότητα.
Πρωταγωνιστούν επίσης η Amanda Schull (Pretty Little Liars), o συμπρωταγωνιστής του Stanford στο Nikita, Noah Bean και ο Κirk Acevedo (Fringe, Oz).
Τον πιλότο του επεισοδίου έγραψαν οι Terry Matalas και Travis Fickett, ενώ το σκηνοθέτησε ο Jeffrey Reiner, που θα είναι και ο executive producer της σειράς.

https://www.youtube.com/watch?v=s_pKNtYwlGo