Για μία ακόμη εβδομάδα οι σούπερ ήρωες έχουν τον πρώτο λόγο με τους X-Men να γεμίζουν τη μεγάλη οθόνη με action πολλών κυβικών. Από εκεί και πέρα το Ανυπόφοροι Γείτονες 2 αναλαμβάνει τα χρέη του νεανικού… χαβαλέ, Ισπανία και Γαλλία έχουν τις δικές τους προτάσεις σε θρίλερ και κωμωδία με Το Σώμα και το Όλοι οι Καλοί Χωράνε αντίστοιχα, ενώ το Μελβούρνη είναι η σινεφίλ πρόταση των ημερών. 

Χ-Men: Apocalypse
Το X-Men: Apocalypse είναι η τελευταία προσθήκη στον κόσμο των X-Men projects. Μετά την τεράστια επιτυχία του Χ-Men: Days of Future Past, o Bryan Singer φέρνει στο προσκήνιο τον τρομακτικό Apocalypse, τον γεννημένο στην Αρχαία Αίγυπτο πρώτιστο mutant που είναι 100 ετών και ο ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των XMen της Marvel. Αφού θα ξυπνήσει μετά από χιλιάδες χρόνια, θα απογοητευτεί από τον κόσμο που βρίσκει και θα σχηματίσει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο (Michael Fassbender), για να «καθαρίσει» την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο στον οποίο θα κυριαρχεί. Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν (Jennifer Lawrence), μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ (James McAvoy), πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή.

Ανυπόφοροι Γείτονες 2
Μετά την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας το 2014, ήταν λογικό, οι δημιουργοί να αρχίσουν να σκέφτονται το sequel. Έτσι ο Nicholas Stoller σκηνοθετεί και πάλι τους Seth Rogen και Zac Efron, σε μία ακόμα κάφρικη νεανική κωμωδία. Αυτή τη φορά ο πρώτος και η οικογένειά του θα μετακομίσουν σε νέα γειτονιά, όμως και πάλι για κακή τους τύχη στο διπλανό σπίτι, που άλλοτε στέγαζε την ανεξέλεγκτα φασαριόζικη φοιτητική αδελφότητα του Efron, μετακομίζει μια γυναικεία αδελφότητα, με επικεφαλής την Chloë Grace Moretz, η οποία αποδεικνύεται ακόμα πιο ξέφρενη!

Πατέρας και κόρη
Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος συγγραφέας που χάνει ξαφνικά την σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό μέχρι τη στιγμή που ο Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. 27 χρόνια μετά, ενώ η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της, οι δυο τους θα ξαναβρεθούν. Με τον βραβευμένο με Oscar, Russell Crowe και την Amanda Seyfried (Mama Mia).

Μελβούρνη
Tο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ιρανού Nima Javidi που προβλήθηκε στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας το χειροκρότημα κοινού και κριτικών. O Payman Maadi (Ένας Χωρισμός- Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2012) βρίσκεται στο κέντρο αυτού του αγωνιώδους ψυχολογικού θρίλερ που εκτυλίσσεται στους χώρους ενός διαμερίσματος, κορυφώνοντας την ένταση, καθώς οι ήρωες βρίσκονται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής τους. Η σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση του πρωτοεμφανιζόμενου Nima Javidi είναι εξαιρετική, καθώς στήνει μία καθηλωτική ταινία με απτούς χαρακτήρες.

Το Σώμα
Το σώμα μιας γυναίκας εξαφανίζεται από το νεκροτομείο κάτω από ανεξήγητες συνθήκες. Μέσα σε μια νύχτα, ένας αστυνομικός επιθεωρητής πρέπει να διερευνήσει τη μυστηριώδη απώλεια με τη βοήθεια του χήρου συζύγου. Μήπως όμως ο θάνατος δεν σημαίνει πάντα το τέλος; Από τους παραγωγούς των επιτυχιών Το Ορφανοτροφείο και Τα Μάτια της Τζούλια, η παράδοση του ισπανικού θρίλερ συνεχίζεται με αυτή την ατμοσφαιρική ταινία, που εκτυλίσσεται στη διάρκεια μόνο μιας αγωνιώδους νύχτας.

Όλοι οι Καλοί Χωράνε
Είναι ένας χειμώνας χειρότερος από ποτέ. Η κυβέρνηση δημοσιεύει ένα νόμο που υποχρεώνει τους γάλλους πολίτες να φιλοξενούν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του ψυχρού χειμώνα τους συμπολίτες τους που δεν έχουν στέγη. Κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Συγκατοίκησης», ένας άνεμος πανικού πνέει σε κάθε διαμέρισμα μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας του Παρισιού.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Καρίν Βιάρντ, την οποία αγαπήσαμε πέρυσι στην Οικογένεια Μπελιέ σε ένα ρόλο που της χάρισε υποψηφιότητα στα περσινά Βραβεία Σεζάρ.