Η Marvel έχει αλλάξει τη μοίρα του Hollywood τα τελευταία χρόνια με τις ταινίες της, διάσημα blockbusters που γέμισαν τα ταμεία αλλά συνάμα πήραν και καλές κριτικές. Από το 2008 που έχει ξεκινήσει αυτή η εισβολή των σούπερ ηρώων στη μεγάλη οθόνη η κινηματογραφική πραγματικότητα έχει αλλάξει για τα καλά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλα είναι ρόδινα και δίχως κάποιους να εκφράζουν τις ενστάσεις τους για όλο αυτό το φαινόμενο ή για συγκεκριμένα σημεία του. Πάρτε για παράδειγμα τον περίφημο George R.R. Martin, δημιουργό του Game of Thrones. Τι είναι αυτό που εκείνος θεωρεί πως δεν λειτουργεί τόσο καλά και του είναι μέχρι ενοχλητικό; Η προσέγγισης της Marvel στους κινηματογραφικούς της villains.

Όπως έγραψε στο blog του ο Martin έχει κουραστεί από την τακτική της Marvel να παρουσιάζει έναν villain που έχει τις ίδιες δυνάμεις με τον ήρωα.
“Ο Hulk πάλεψε με τον Abomination που είναι ένας κακός Hulk. O Spider-Man πάλεψε με τον Venom, που είναι ένας κακός Spider-Man. O Iron Man πάλεψε με τον Ironmonger που είναι ένας κακός Iron Man. Χασμουρητό”.
Ο Martin ήταν σαφής στα λεγόμενά του, δηλώνοντας πως θέλει ταινίες όπου ο ήρωας και o villain θα έχουν εντελώς διαφορετικές δυνάμεις, αφού είναι αυτό που θα κάνει την δράση πιο ενδιαφέρουσα.
Τα παραδείγματα που κατέγραψε ο Martin -και εάν δεν ξέρει αυτός από villains τότε ποιος ξερει- ήταν πολύ χαρακτηριστικά και από την ώρα που αποκάλυψε την άποψή του έχει ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα γύρω από τους villains, που η αλήθεια είναι πως έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται με κάθε ταινία, να μην είναι σεναριακά αναπτυγμένοι χαρακτήρες και το χειρότερο να μην ξεχωρίζουν καν από το αντίπαλο δέος τους. Ο μόνος που έρχεται στο μυαλό που έχει γλυτώσει απ’ όλους αυτούς τους “κανόνες” δεν είναι άλλος από τον Loki. 
Για την ποιότητά των ταινιών της Marvel δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, ούτε καν ο Martin. Ωστόσο το θέμα που τόνισε είναι πολύ ενδιαφέρον και θα ήταν καλό να το λάβουν υπόψη τους οι παραγωγοί του Hollywood εάν θέλουν αυτή η χρυσή κότα που έχουν στα χέρια τους να συνεχίσει να κάνει για πολύ καιρό ακόμα τα πολύτιμα αυγά της.