Στο πρώτο μυθιστόρημα του Bernard Cornwell, από το συγγραφικό του saga The Saxon Stories, θα βασιστεί το BBC για να γυρίσει το The Last Kingdom, μία καινούργια σειρά που αποδεικνύει πως οι Βίκινγκς έχουν μεγάλη πέραση αυτή την εποχή.
H ιστορία θα είναι τοποθετημένη χρονικά ανάμεσα στα 866 και 879, και θα εξιστορεί την εισβολή των Βίκινγκς στην Βρετανία, που έχει αφήσει ελάχιστα μόνο σημεία αντίστασης αφού όλη η χώρα έχει καταρρεύσει.
Σ’ αυτό το background θα ξετυλίγεται η ιστορία του Uhtred, ενός νεαρού Σάξωνα ευγενή που θα αιχμαλωτιστεί παιδί ακόμα από τους Βίκινγκς, θα μεγαλώσει μαζί τους και στη συνέχεια θα βρει τρόπο να επιστρέψει πίσω στους δικούς του. Εκεί όμως όταν θα πρέπει να πολεμήσει δίπλα στους Σάξωνες, η πίστη και η αφοσίωσή του θα δοκιμαστούν.
Να περιμένουμε δηλαδή κι άλλες επικές μάχες και πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες, σε μία σειρά που σίγουρα θα συγκριθεί από το ξεκίνημά της με το Game of Thrones, αλλά και τo Vikings για προφανείς λόγους. Νεότερα για την παραγωγή και το χρονοδιάγραμμα της σειράς, θα προκύψουν στην πορεία.