Την 1η Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο που συνυπογράφει ο γνωστός ηθοποιός Ματ Ντέιμον με τον Γκάρι Γουάιτ. Ήδη έχει μερικούς επώνυμους υποστηρικτές για το βιβλίο του με θέμα την πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μοχάμεντ Γιουνούς είναι μεταξύ εκείνων που έγραψαν εγκώμια για το «The Worth of Water».

Για τη συγγραφή του ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον πολιτικό και περιβαλλοντικό μηχανικό, Γκάρι Γουάιτ. Ο Ντέιμον επισκέφθηκε τη Ζάμπια το 2006. Μαζί με τον Γουάιτ ίδρυσαν τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Water.org και WaterEquity. Ο Ντέιμον και ο Γουάιτ συναντήθηκαν σε συγκέντρωση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον το 2008, σύμφωνα με το AP.

Τι δήλωσαν για το βιβλίο

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που γράψαμε αυτό το βιβλίο μαζί. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την ιστορία του τι συμβαίνει όταν ένας ηθοποιός του κινηματογράφου και ένας πολιτικός μηχανικός συνεργάζονται για να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κρίση του νερού. Τα εμπόδια, τις ανακαλύψεις και τις μεγάλες κατακτήσεις. Τους απίστευτους ανθρώπους που συναντήσαμε στην πορεία». Αυτό ανέφεραν οι Ντέιμον και Γουάιτ σε ανακοίνωσή τους.
«Το ταξίδι μας έχει αποδείξει δύο πράγματα: Ένα, ότι η επίλυση της κρίσης του νερού είναι εφικτή μέσα στη διάρκεια της ζωής μας. Και δύο, ότι το κλειδί είναι να απελευθερώσουμε την απίστευτη αποφασιστικότητα και την επινοητικότητα των ανθρώπων που παλεύουν καθημερινά για τα απαραίτητα. Αυτά είναι το ασφαλές νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης».
Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Portfolio, του ομίλου Penguin Random House, το βιβλίο «The Worth of Water» είναι η ιστορία του πώς οι κοινότητες και τα άτομα μπορούν να ενδυναμωθούν να κάνουν μακροχρόνιες επενδύσεις στη δική τους ευημερία».

Διαβάστε επίσης:

Ένα lear jet, μακιγιάζ και φαγητό – Οι απαιτήσεις του Λάκη Γαβαλά για να λάβει μέρος στο νέο Survivor | Thats Life. Life as it is!