Αναβρασμό προκαλεί για άλλη μία φορά στο ριάλιτι επιβίωσης ο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν μπορεί και πάλι να αγωνιστεί. Ως αποτέλεσμα, οι υπόλοιποι παίκτες νιώθουν αδικημένοι και ζητούν επίμονα από τον Ατζούν Ιλιτζαλί να διευθετήσει κάπως το θέμα. Ο Τριαντάφυλλος δεν φεύγει οικειοθελώς και το κοινό συνεχίζει να τον κρατάει στο παιχνίδι όσες φορές και να βγει προτεινόμενος. Έτσι, ο Τούρκος παραγωγός του Survivor, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αλλάζει τους κανονισμούς, μόνο για τον 43χρονο τραγουδιστή.

Ο Τριαντάφυλλος, όπως είναι γνωστό, για ακόμα μια φορά παραπονέθηκε για ενοχλήσεις. Είχε προλάβει να αγωνιστεί μόλις δύο φορές. Τότε ξέσπασε πόλεμος αντιδράσεων στην μπλε ομάδα, θεωρώντας προφανώς ότι ο Τριαντάφυλλος προσποιείται.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί πρότεινε το εξής: Κάθε φορά που ο Τριαντάφυλλος δεν θα αγωνίζεται η αντίπαλη ομάδα θα παίρνει αυτομάτως ένα πόντο. Πίσω από αυτήν την απόφαση όμως κρύβεται έντονο παρασκήνιο.

Την απόφαση αυτή επηρέασαν οι πιέσεις από την μπλε ομάδα, που είναι όλο και πιο έντονες το τελευταίο διάστημα. Του είπαν πως με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι δεν είναι δίκαιο και στην ουσία η ομάδα που έχει στην σύνθεση της τον Τριαντάφυλλο επωφελείται από την απουσία του.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι η νίκη κατέληξε στους μπλε, με τον Σάκη να σηκώνει στις πλάτες του την ομάδα. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς το κλίμα για τον Τριαντάφυλλο είναι πλέον πιο βαρύ από ποτέ.