Το National Geographic Channel σε συνεργασία με κορυφαίους στο είδος επιστημονικούς οργανισμούς, όπως το Johns Hopkins Applied Physics Laboratory και η NASA, παρουσιάζει την ιστορική αποστολή του διαστημικού σκάφους New Horizons, καθώς αυτό επισκέπτεται την άκρη του ηλιακού μας συστήματος, με στόχο τη λήψη των πρώτων φωτογραφιών σε υψηλή ανάλυση από τον πλανήτη Πλούτωνα. Ο πλανήτης Πλούτωνας είναι τόσο μυστηριώδης, που ούτε το τηλεσκόπιο Hubble μπορεί να μας πει με τι μοιάζει. Είναι πολύ πιθανό εκεί να κρύβονται μυστικά για την κατανόηση του γαλαξία. Μην χάσετε την ιστορική εκπομπή «Συνάντηση Με Τον Πλούτωνα» του National Geographic Channel, την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 21:00. Το κανάλι National Geographic Channel είναι διαθέσιμο μέσω Nova, OTE TV, hol και Cyta Hellas.

O γνωστός παρουσιαστής από την επιτυχημένη σειρά «Brain Games» του National Geographic, Jason Silva, θα είναι ο host της ειδικής αυτής εκπομπής (διάρκειας 60 λεπτών) και θα μας καθοδηγήσει στην ιστορική στιγμή της ολοκλήρωσης ενός επιστημονικού εγχειρήματος, που προετοιμαζόταν για πάνω από 9 χρόνια, στοίχισε 700 εκατομμύρια δολάρια και κάλυψε πάνω από 4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα. «Αν έχετε παρακολουθήσει εκπομπές όπως τα Brain Games, θα γνωρίζετε πόσο ενθουσιάζομαι με τα θαύματα του σύμπαντος και τη δύναμη της τεχνολογίας να τα φέρνει τόσο κοντά μας», δήλωσε ο Jason Silva. «Βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμοϊστορικές ανακαλύψεις σχετικά με το τελευταίο ανεξερεύνητο μέρος του ηλιακού μας συστήματος», συμπλήρωσε.

MissionPluto_001

Μικρός, κρύος και αδιανόητα μακρινός, ο Πλούτωνας, ο «πλανήτης νάνος» όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο, από την ανακάλυψή του το 1930 έως και σήμερα. Όμως, τα δεδομένα αλλάζουν την Τρίτη 14 Ιουλίου! Αυτή τη στιγμή 4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, ένα διαστημικό σκάφος, στο μέγεθος ενός μεγάλου πιάνου, ταξιδεύει στο ηλιακό σύστημα με ταχύτητα περίπου 1.000 μιλίων/λεπτό. Μετά από σχεδόν μία δεκαετία στο διάστημα, ο διαστημικός ανιχνευτής New Horizons βρίσκεται μόλις 86 δευτερόλεπτα μακριά από την ολοκλήρωση της αποστολής του, που δεν είναι άλλη από το να ερευνήσει τον πλανήτη Πλούτωνα.

Καθώς το New Horizons μεταδίδει πληροφορίες, ο Jason Silva θα βοηθήσει τους τηλεθεατές να αντιληφθούν τι συμβαίνει, αναλύοντας την επιστήμη και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, εξηγώντας παράλληλα από πού πηγάζει ο ενθουσιασμός με τη συγκεκριμένη αποστολή. Το αποτέλεσμα και η επιτυχία της αποστολής του New Horizons δεν είναι ακόμα σίγουρα. Η εκπομπή «Συνάντηση Με Τον Πλούτωνα» παρουσιάζει ένα από τα πιο φιλόδοξα και τολμηρά εγχειρήματα στην ιστορία της NASA.

Μη χάσετε το ειδικό αυτό αφιέρωμα στον μυστηριώδη Πλούτωνα! Πρεμιέρα την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 21:00 αποκλειστικά στο National Geographic Channel.