Ο ήρωας των best sellers του Barry Eisler, John Rain, είναι πολύ πιθανόν να γίνει ένα όνομα στο οποίο θα αναφερόμαστε πολύ συχνά στο άμεσο μέλλον.
Ο μισός Ιαπωνέζος, μισός Αμερικανός δολοφόνος που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δύσκολη κατάσταση και να επιβιώσει, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να ζήσει μία νορμάλ ζωή (κάτι φυσικά πολύ δύσκολο) αναμένεται να κάνει το πέρασμά του στη μικρή οθόνη, με τον Keanu Reeves στην πρώτη του πρωταγωνιστική τηλεοπτική δουλειά να έχει χρεωθεί τον ρόλο. Έστω κι αν τα μάτια του δεν είναι και τόσο σχιστά, χαρακτηριστικό που ο ήρωας απέκτησε μετά από εγχείρηση (!) στην προσπάθειά του να παραμείνει ανώνυμος ανάμεσα στο πλήθος.
Ο δολοφόνος είναι… πολυταξιδεμένος, αφού κάθε βιβλίο –“A Clean Kill in Tokyo,” “A Lonely Resurrection,” “Winner Take All,” “Redemption Games,” “Extremis,” “The Killer Ascendant,” “The Detachment”, “Graveyard of Memories”– τον βρίσκει και σε μία καινούργια χώρα, με το μεγαλύτερό του πρόβλημα να είναι πως δεν “χωρά πουθενά” και παραμένει ένας ξένος όπου κι αν βρεθεί, με όποιον κι αν συναναστραφεί.

barry-eisler11-600x481

Η μεγαλύτερη ένσταση που έχουν οι fans των βιβλίων του Eisler, είναι πως η προσπάθεια του ήρωα για να επιβιώσει και οι κρίσιμες αποφάσεις που παίρνει συμβαίνουν περισσότερο μέσα στο κεφάλι του παρά ως action κάτι που είναι δύσκολο να μεταφερθεί ως εικόνα. Μένει να δούμε λοιπόν πως θα χειριστεί η μικρή οθόνη αυτόν τον χαρισματικό δολοφόνο που δρα σ’ έναν ατμοσφαιρικό κόσμο και κινείται ανάμεσα σε μοιραίες γυναίκες.
Το project είναι ακόμα στα πρώτα του στάδια και στα χέρια της Slingshot Global, μίας νεοσύστατης media company που έχει αναλάβει αυτή τη (μάλλον) μίνι σειρά, με τους Chad Stahelski και David Leitch, να είναι στην παραγωγή.