Ο αγαπημένος θεσμός διαδικτυακών εκδηλώσεων PublicEventsGoSocial με την υπογραφή του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στη χώρα κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με ακόμη περισσότερες προσωπικότητες, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube. Διαχρονικά, το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να μοιράζεται τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε, ή να αναζητήσει κριτικές για νέους τίτλους βιβλίων στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 50.000 κριτικές.

Ενώ δεν χάνουμε ούτε μία από τις ψηφιακές εκδηλώσεις του Public, ξεχωρίσαμε μία και θέλουμε να προτείνουμε σε όλους να συντονιστείτε την Τρίτη 16/3. Πρόκειται για την εκδήλωση συγγραφέα Πηνελόπης Κουρτζή με αφορμή το βιβλίο της «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Η συζήτηση, που αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον, θα συμπεριλαμβάνει και τους Ραφαέλα Περγιανάκη, Luigi Siriani και Γιάννη Κουκουράκη ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει η δημοσιογράφος Μυρτώ Κάζη.

«Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», Πηνελόπη Κουρτζή (Εκδόσεις Ψυχογιός) – Τρίτη 16/3 και ώρα 19:00 | @Public FB

Με αφορμή το βιβλίο «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, μια ιστορία που διαδραματίζεται στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα, θα ταξιδέψουμε στην ξέγνοιαστη εποχή των χίπηδων, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση που θα πλαισιώσουν οι: Μαρία Βασιλάκη, σκηνοθέτης & συντονίστρια ταινίας «η Παραλία», Ραφαέλα Περγιανάκη, μουσικός, Luigi Siriani, μουσικός και Γιάννης Κουκουράκης, ηθοποιός & θεατρικός συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μυρτώ Κάζη.

«Σε θέλω δικό μου. Δεν αντέχω πια να σε μοιράζομαι. Προτιμώ να μη σε έχω καθόλου αν δεν ανήκεις μόνο σε εμένα».

Ο τόνος ήταν απολογητικός, η φράση απλή και χιλιοειπωμένη. Όμως καμία δεν είχε τολμήσει να του το πει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά του το είπε. Εκείνη. Το κορίτσι με το σαλιγκάρι.

Έφτασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από το Λονδίνο στις 26 Μαρτίου του 1969. Έφτασε κρατώντας στη χούφτα της ένα μικρό, πληγωμένο σαλιγκάρι. Και από εκεί, πάντα με το μικρό σαλιγκάρι προστατευμένο στην κλειστή παλάμη της, πήγε στα Μάταλα. Εκεί όπου της είχαν υποσχεθεί ότι βρισκόταν ο παράδεισος της φύσης. Και των χίπηδων. Στα Μάταλα, τον παράδεισο της ελευθερίας. Και της Τζόνι Μίτσελ. Και του Χάρι. Προπαντός του Χάρι. Έμεινε μέχρι τον Μάιο του 1969, περιμένοντας, μαζί με τα παιδιά των λουλουδιών από όλο τον κόσμο, το καλοκαίρι της αγάπης. Μα αυτό δεν ήρθε ποτέ… Γιατί εκείνο τον Μάιο έγινε ό,τι έγινε.

Ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, που πίστευε πως η μεγαλύτερη ελευθερία της καρδιάς είναι να μπορεί να ανήκει, και για ένα αγόρι, που δεν μπορούσε να ερωτευτεί. Στην πιο ξέγνοιαστη παραλία του κόσμου, τα φημισμένα Μάταλα. Κάτω από τον μοναδικό ήλιο της Κρήτης, με τον αέρα της Αφρικής να φυσάει στο Λιβυκό Πέλαγος, διώχνοντας μακριά τις ιστορίες της τότε καθωσπρέπει κοινωνίας.