Λίγες ώρες μετά το φινάλε του Breaking Bad, πολλοί fans βγήκαν “βόλτα” στο Twitter και δεν έχασαν ευκαιρία να κράξουν ακόμα μία φορά το τέλος του Lost, λέγοντας στον δημιουργό Damen Lindelof πως το φινάλε του Breaking Bad ήταν ο σωστός τρόπος για να τελειώσει το δικό του show. Οι ατάκες έδιναν και έπαιρναν, ορισμένες πολύ αιχμηρές, και μάλιστα από ένα σημείο και μετά ο Lindelof άρχισε να απαντάει προσπαθώντας να υπερασπιστεί το τέλος του Lost, μία ιστορία που έχει κρατήσει πολλά χρόνια στα forum παρά το γεγονός πως έχει περάσει τόσος καιρός από τότε.
Στην πορεία αποδείχθηκε πως και ο Lindelof ήταν μεγάλος fan του φινάλε του Breaking Bad, τόσο μεγάλος που συμφώνησε να γράψει ένα κομμάτι στο Hollywood Reporter, ένα άρθρο που κατέληξε σε μία προσωπική εξομολόγηση και απελευθέρωση.
Ανάμεσα στα πολλά που έγραψε ο άνθρωπος που μετά το Lost ασχολήθηκε με projects όπως World War Z, Prometheus, Star Trek Into Darknesss, έφτιαξε ένα κόμικ για τον Batman και δουλεύει την καινούργια σειρά Tomorrowland για το HBΟ, ήταν πως όταν ένα show είναι τόσο εξαιρετικό όπως το Breaking Bad, τότε δεν έχει να κάνει με τους ήρωες που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά με εκείνους που τους βλέπουν. Εμάς δηλαδή. Με άλλα λόγια όσο πιο καλό είναι το show, τόσο πιο βαθιά σε κάνει να κοιτάξεις τον εαυτό σου. Κάτι που συνέβη και στον ίδιο.
Και τον έκανε να δει πως όλα αυτά τα χρόνια του ήταν αδύνατον να σταματήσει να μιλάει για το τέλος του Lost, στο Twitter, στο Comic-Con, σε όποιον ήθελε να του ανοίξει κουβέντα, προσπαθώντας να κατανοήσει όλα τα παράπονα, αλλά και να εκφέρει τη δική του άποψη. Μάλιστα όπως σημειώνει με πολύ δόση σαρκασμού, φτάνει στο σημείο να είναι τόσο αξιολύπητος, που χρησιμοποιεί ως ευκαιρία το Breaking Bad για να γκρινιάξει ως νάρκισσος για το πως δέχθηκε ο κόσμος την δική του δουλειά και για το πως δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του.
Σ’ αυτό που κατέληξε πάντας ο Lindelof ήταν πως άκουσε, ακούει και θα ακούει για πάντα τα παράπονα του κόσμου, θα είναι κάτι που θα μείνει για πάντα μαζί του, ωστόσο πλέον θα σταματήσει να ασχολείται με αυτό. Και θα το κάνει όχι γιατί αισθάνεται υπεράνω, αλλά επειδή ξέρει πως δεν μπορεί να αλλάξει το πως αισθάνεται ο κόσμος και να τους πείσει για το αντίθετο. Και τελείωσε λέγοντας πως στηρίζει το φινάλε του Lost, πως ήταν η ιστορία που ήθελε να πει και το έκανε. Χωρίς δικαιολογίες και χωρίς να ζητάει συγνώμη γι’ αυτό.