Το Game of Thrones είναι γνωστό πως υφίσταται πολλές αλλαγές όσο αφορά το πέρασμα του από το χαρτί στην τηλεόραση, ωστόσο σύμφωνα με τον George R.R. Martin ένας είναι ο χαρακτήρας που έχει αλλάξει περισσότερο απ’ όλους.
Πρόσφατα ο Martin έδωσε μία συνέντευξη με την ευκαιρία ενός ντοκιμαντέρ που γύρισε το BBC σχετικά με τον συγγραφέα και διπλωμάτη της Αναγέννησης, Νικολό Μακιαβέλι, μία ιστορική φιγούρα που οι αδίστακτες πολιτικές του στρατηγικές “ταιριάζουν” με την αδίστακτη πλοκή των βιβλίων του Martin που λατρεύει να σκοτώνει τους χαρακτήρες του στο φτερό.

Εκεί λοιπόν ο Martin, μιλώντας για την επιρροή του Μακιαβέλι στο έργο του, αποκάλυψε ποιος χαρακτήρας του Game of Thrones είναι ο πιο Μακιαβελικός. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Petyr “Littlefinger” Baelish, που όπως τόνισε είναι και ο χαρακτήρας που μοιάζει να έχει αλλάξει περισσότερο από το βιβλίο στην τηλεόραση. Από μία κλασική δημιουργία του Martin, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Aidan Gillen στη σειρά του HBO, έχει πάρει την δική της υπόσταση.

Συγκεκριμένα θα πει ο Martin: “Υπάρχε μία ατάκα σ’ ένα πρόσφατο επεισόδιο της σειράς όπου, εκείνος δεν ήταν καν παρών ωστόσο δύο άτομα μιλούσαν γι’ αυτόν, και λέει ο ένας: “Κανείς δεν εμπιστεύεται τον “Littlefinger” και ο “Littlefinger δεν έχει φίλους”. Αυτό είναι αλήθεια για τον τηλεοπτικό Littlefinger, αλλά δεν ισχύει για τον Littlefinger του βιβλίου. Όλοι τον εμπιστεύονται επειδή μοιάζει να μην έχει εξουσία, και είναι πολύ φιλικός και βοηθάει τους άλλους. (…) Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αυτό το Μακιαβελικό στοιχείο. Είναι εκείνος που τον εμπιστεύονται όλοι. Δεν αποτελεί απειλή. Είναι ένας αστείος τύπος που βοηθάει, που μπορείς να τον καλέσεις να κάνει οτιδήποτε, ακόμα και να συγκεντρώσει χρήματα, και καθιερώνει σιγά σιγά τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά”.