Τι προκύπτει εάν πάρεις ένα ψυχολογικό θρίλερ και το βάλεις κάτω από τους 40 βαθμούς καλοκαιράκι και στην Αντίπαρο; To Suntan. Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Bank Bang» και το «Wasted Youth», ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί τον Μάκη Παπαδημητρίου σ’ ένα φιλμ που γεννήθηκε μέσα από πολύ αυτοσχεδιασμό, την αύρα του ελληνικού καλοκαιριού αλλά και τα “εγκαύματα” του έρωτα που άμα σε χτυπήσουν κατακέφαλα στο Αιγαίο, μετά χάνεις την μπάλα.
Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Κωστής Μακρίδης, ένας 40χρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Η καθημερινότητά του είναι ανιαρή και ο εσωστρεφής γιατρός ρουτουνιάζει μέρα με τη μέρα. Όταν θα έρθει όμως το καλοκαίρι όλα θα αλλάξουν. Το νησί θα γεμίσει από τουρίστες και θα βρεθεί να περιποιείται τον μικροτραυματισμό της Άννας, μίας 21χρονης Ελληνίδας. Μαγεμένος από τα νιάτα της παρέας της, γεμάτη ξενύχτια, καταχρήσεις και σεξ, ο Κωστής θα γίνει σιγά σιγά και εκείνος μέλος της. Ο Κωστής που επιτέλους βιώνει πράγματα που δεν έζησε ποτέ, θα ερωτευτεί την Άννα. Ωστόσο δεν υπάρχει ανταπόκριση και σιγά σιγά το μυαλό του θα αρχίσει να θολώνει κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο. Το μονοπάτι που παίρνει είναι αρχικά γεμάτο ηδονή, αλλά σύντομα θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη.

Να σημειωθεί πως το φιλμ έκλεψε τις εντυπώσεις στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ και εξυμνήθηκε από το Variety, εξασφαλίζοντας κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή σε πολλές χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Δίπλα στον Μάκη Παπαδημητρίου, πρωταγωνιστεί η πρωτοεμφανιζόμενη Έλλη Τρίγγου, ενώ γκεστ εμφανίσεις κάνουν κινηματογραφιστές όπως ο Σύλλας Τζουμέρκας, ο Γιάννης Οικονομίδης και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης.

31 Μαρτίου στους κινηματογράφους σε διανομή Odeon.