Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του Game of Thrones μας σύστησε ξανά τον Mountain, a.k.a. Gregor Clegane, τον πολύ άγριο αδελφό του Hound, μία τακτική που η σειρά την έχει εφαρμόσει κατά καιρούς και με άλλους χαρακτήρες. Ο Mountain λοιπόν, δίχως να χάνει χρόνο σε κουβέντες και δολοπλοκίες όπως οι υπόλοιποι, απλά διέλυε σε άψογο στυλ τους αντιπάλους του, με διάφορα “body parts” να πετάνε από εδώ κι από εκεί. Πόσο όντως “huge” όμως είναι ο τύπος που τον ερμηνεύει;

Hafþór Júlíus Björnsson είναι ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός (στέκεται για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα) που χρεώνεται το ρόλο, μετά τους Conan Stevens και Ian Whyte, που εμφανίστηκαν στην πρώτη και την δεύτερη σεζόν αντίστοιχα.
Ο τεράστιος Ισλανδός έχει ύψος 2.06 και βάρος 190 κιλά και μέχρι σήμερα έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς δύναμης (Strongman κλπ.). Μάλιστα το 2012 και 2013 κατέλαβε την τρίτη θέση στο World’s Strongest Man event. Όπως δήλωσε πρόσφατα καταναλώνει γύρω στις 10.000 θερμίδες την ημέρα και το χόμπι του είναι να τραβάει… αεροπλάνα. Για τους ακόμα πιο ειδικούς της σωματικής διάπλασης, έχει ρεκόρ squat 360 κιλά και πάγκο 230. Ναι, ο τύπος είναι όντως τόσο τεράστιος και δεν χρειάζεται τα τρικ της κάμερας για να ερμηνεύσει τον “Mountain’.