Πως φτιάχνεις ένα φιλμ που είναι μαζί prequel και sequel και έχει και fan fiction από Frozen μεριά; Δες το The Huntsman: Winter’s War και θα καταλάβεις!

Η συνέχεια του Snow White and the Huntsman του 2012 έφερε ξανά στη μεγάλη οθόνη τα παγωμένα τοπία και τα θλιμμένα δάση και φυσικά την Βασίλισσα Ravenna, που η Charlize Theron έχει κατοχυρώσει το σαγηνευτικό της villain ύφος. Εδώ την βλέπουμε προ Χιονάτης, όταν έβαζε τα σατανικά της σχέδια σε εφαρμογή για να αρπάξει όποιο βασίλειο έβρισκε μπροστά της. Ναι, καλά μαντέψατε, το production design βουτάει σε Game of Thrones/Middle Earth storyboards με τον Cedric Nicolas-Troyan να σκηνοθετεί ένα καινούργιο παραμύθι για μεγάλα παιδιά.

winterswar-xlarge

Η Kristen Stewart έμεινε εκτός αυτή τη φορά, οι gothic όμως πολεμιστές Eric και Sara, βλέπε Chris Hemsworth και Jessica Chastain, συνεχίζουν στη θέση της τη μάχη με το κακό και τα αναπόφευκτα “Ι love you, I hate you” παιχνίδια. Η Emily Blunt ως εξίσου πορωμένη με την εξουσία και διαβολική αδελφή της Ravenna, Freya, μοιράζεται μαζί της τις εκτυφλωτικές τουαλέτες που σχεδίασε η βετεράνος του Hollywood, Colleen Atwood. Η Μαρία Αντουανέτα θα απέλυε όλες τις ράφτρες της έτσι και τις έβλεπε!

“Μα είχε πεθάνει στο πρώτο φιλμ η Ravenna” θα πείτε… Όταν υπάρχουν χρήματα για να στηθεί ένα franchise, κανείς δεν επιτρέπεται να πεθάνει. Άπαντες θα είναι παρόντες για να μάθουμε πως θα καταφέρουν οι Eric και Sara να σταματήσουν τις δύο αδελφές μάγισσες. Ο special effects γκουρού Nicolas-Troyan, έβαλε στην πρώτη του ταινία την κάμερα στην καρδιά του παραμυθιού και του χειμώνα, κι αν και το σενάριο δεν το βοήθησε και πάρα πολύ, κατάφερε και βγήκε από την άλλη πλευρά του sequel με ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Αυτό δεν είναι που μετράει στα παραμύθια;

Κυκλοφορεί σε DVD και Blu-ray από την Feelgood Entertainment