Ο φανατικότερος οπαδός του Breaking Bad ή ένας στυγνός businessman που είδε την ευκαιρία του κέρδους και γύρισε το μάτι του; Ο CEO της Dreamworks Animation, Jeffrey Katzenberg, “αγάπησε” το show τόσο πολύ που ήθελε να δει τρία ακόμα επεισόδια και γι’ αυτό το λόγο πρότεινε να πληρώσει 75 εκ. δολάρια! Μιλώντας σ’ ένα κοινό από executives της τηλεόρασης στις Κάννες, ο Katzenberg είπε πως έκανε την πρότασή του πριν από 6 εβδομάδες.
“Είχα αυτή την παλαβή ιδέα. Ήμουν τρελός με το show. Δεν είχα ιδέα που πήγαινε αυτή η σεζόν. Στην τελευταία το κάθε επεισόδιο κόστιζε 3.5 εκατ. δολάρια. Έτσι θα κέρδιζαν περισσότερο από αυτά τα τρία show απ’ ότι έβγαλαν από τα πέντε συνολικά χρόνια προβολής της σειράς”.
Ο Katzenberg είχε σκοπό να δείξει το έξτρα υλικό ως εξάλεπτα segments online επί 30 ημέρες, χρεώνοντας τους θεατές από 50 μέχρι 99 λεπτά το επεισόδιο. Είπε στην παραγωγή πως είχε σκοπό να δημιουργήσει το μεγαλύτερο pay-per-view τηλεοπτικό event που είχε δημιουργήσει κάποιος για πρόγραμμα με σενάριο. Από την άλλη πάλι, δεν είπε πως ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί fans μάλλον θα ήταν πολύ σκεπτικοί σ’ αυτή την ιδέα του “εξάλεπτου… αρμέγματος”.