Εντυπωσιακή παραγωγή που καλύπτει κάθε απαίτηση, αξιόλογα ειδικά εφέ όπου έχουν χρειαστεί, πιστή αναπαράσταση της εποχής της Αναγέννησης, μία «τρέλα» στον αέρα, συν ένας ακόμα πιο πειστικά παρορμητικός πρωταγωνιστής; Ναι, πρέπει να μιλάμε για μία εξαιρετική τηλεοπτική πρόταση, βλέπε Da Vinci’s Demons, την σειρά που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο κανάλι Fox.

Όταν ο David S. Goyer τελείωσε το πολύ επιτυχημένο Spartacus, το τηλεοπτικό δίκτυο Starz ήταν αναμενόμενο πως δεν θα τον άφηνε σε ησυχία. Θέλοντας να συνεχίσει επάνω στο ιστορικό concept, όπου οι δόσεις φαντασίας είναι γερές, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα του Da Vinci’s Demons. Από τον πιλότο κιόλας της σειράς τα πράγματα έδειξαν πως περίμεναν το κοινό ξεχωριστές τηλεοπτικές στιγμές. Ένα μοναδικό ταξίδι στην Φλωρεντία του 15ου αιώνα και της Αναγέννησης και στις περιπέτειες ενός από τα πιο χαρισματικά μυαλά της παγκόσμιας ιστορίας. Που φυσικά εδώ τον απολαμβάνεις στην πετυχημένη «over the top» έκδοσή του.

Ο Λεονάρντο φοράει leather. Φτιάχνει τους δικούς του κανόνες. Είναι μία ιδιοφυία που ξέρει να ρίχνει στο κρεβάτι όλες τις πανέμορφες γυναίκες και να τσακίζει με το σαρκαστικό του χιούμορ τους αντιπάλους. Στην ανάγκη τα καταφέρνει εξαιρετικά με το σπαθί και εάν ζορίσουν πολύ τα πράγματα ξέρει και από εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Da-Vinci-s-Demons-Season-2-Cast-photo-da-vincis-demons-36852774-2048-1365

Ο Tom Riley ερμηνεύει τον νεαρό ακόμα Λεονάρντο (η Μόνα Λίζα αργεί ακόμα…) με το κατάλληλο ύφος «ανωτερότητας» που πρέπει να έχει κάποιος για να κουβαλάει επάνω του τα χαρακτηριστικά ενός καλλιτέχνη, εφευρέτη, ξιφομάχου, διορατικού, αντισυμβατικού και ένα σωρό ακόμα. Την ώρα που προσπαθεί να κάνει πράξη τις εφευρέσεις του, οι συνωμοσίες των Medici και των καρδιναλίων του Βατικανού τον βρίσκουν στη μέση να προσπαθεί να λύσει μεγάλα μυστικά. Η… «αυθάδεια» με την οποία σκιαγραφείται ο «action hero» Λεονάρντο Ντα Βίντσι είναι τόσο απολαυστική που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του και από τον «χαμό» της σειράς που χωράει πολλά σε μικρό χώρο και χρόνο, χωρίς όμως αυτό να καταλήγει ποτέ ενοχλητικό.

Ο 2ος κύκλος μας ταξιδεύει πλέον στη βυθισμένη στο χάος Φλωρεντία, μετά τη συνομωσία των Pazzi, εκεί που οι Medici βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες απειλές. Ο Λεονάρντο αφοσιώνεται στο να προστατέψει την πόλη, ενάντια στις δυνάμεις της Ρώμης, αναζητώντας παράλληλα το «Βιβλίο των Φύλλων» με σκοπό να ανακαλύψει την κρυφή ιστορία της μητέρας του.  Οι νέες, ακόμα πιο σκοτεινές, περιπέτειες του ιδιοφυή Λεονάρντο έχουν την παραγωγή σε εγρήγορση, με το κοινό να γίνεται δέκτης μίας υψηλής ποιότητας δουλειάς. Μία ακόμα απόδειξη πως ζούμε την άνοιξη της «μικρής οθόνης».

Tο κανάλι FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω NOVA, OTE TV, HOL και CYTA.