Ο Ζώης Χαλκιόπουλος είναι μανιώδης συλλέκτης βινυλίων, αγαπημένος dj, ραδιοφωνικός παραγωγός, αρθρογράφος σε λογής ηλεκτρονικά μέσα και εξαιρετικός blogger. Σε απλά ελληνικά δηλαδή, ο απόλυτος music man. Έχοντας την ιώβεια αρωγή της περσόνας του Mr Z, κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά παρουσιάζοντας ένα χαρμάνι ηλεκτρονικών πειραματισμών και jazz noir αφηγήσεων, τσιμπολογώντας μνήμες και ρυθμούς άλλων εποχών που λατρεύει να ψάχνει και να μοιράζεται.

Τι σε παρακίνησε να αρχίσεις να γράφεις μουσική;
Νομίζω πως αυτό τελικά ήταν αναμενόμενο. Μέσα σε τόση μουσική και τόσους μουσικούς παραγωγούς βρήκα την αφορμή να κάνω και γω κάτι τελειώς δικό μου, με τον δικό μου τρόπο. Σίγουρα ένα απο τα πράγματα που με παρακίνησαν όμως ήταν οι σκέψεις μου και οι προσωπικές μου στιγμές.

Ποιοί σε παρότρυναν να κυκλοφορήσεις τη μουσική σου σε βινύλιο;
Αυτό, όλοι οι γνωστοί μου και φίλοι το ήθελαν, ιδίως όταν έμαθαν για την ολοκλήρωση του album μου. Κάποια στιγμή ο πολύ καλός φίλος Θανάσης του Plan 59 ζήτησε να ακούσει τα κομμάτια, του άρεσαν, τα έπαιξε στον Δημήτρη της B – Otherside, τα πίστεψαν, με εμπιστεύθηκαν και τα υπόλοιπα είναι πλέον παρελθόν.

Γιατί διάλεξες τον τίτλο “Επανάληψη”;
Η λέξη επανάληψη είναι αγαπημένη λέξη. Χαρακτηρίζει πολλές απο τις πράξεις μου και σκέψεις μου, είναι τρόπος ζωής βασικά. Κρατάω σε λούπα οτι πραγματικά με ευχαριστεί, επαναλαμβάνω τις καλές στιγμές χωρίς να χάνω το νόημα.

Πόσο καιρό σου πήρε να μαζέψεις το υλικό μέχρι την ολοκλήρωση του δίσκου;
Ο δίσκος χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο γεμάτο και αυτό όχι επειδή όντως τόσο πήρε αλλά επειδή αραίωνα όλες τις διαδικασίες όσο μπορούσα. Στην αρχή υπήρχαν μόνο οι σημειώσεις όπου μετά ”ντύθηκαν” μουσικά, σιγά σιγά όμως…

“Δοκίμαζες” κάποιο από τα κομμάτια σου σε κάποιο από τα dj set σου;Υπήρχαν αντιδράσεις από τον κόσμο;
Καθότι τα κομμάτια είναι ουσιαστικά έτοιμα περίπου έναν χρόνο τώρα, δοκίμασα κάποια απο αυτά, όχι πολλές φορές όμως. Ήθελα να σκάσει με την μια στα αυτιά του κόσμου. Πάραυτα στα dj sets μου, όσα δοκίμασα είχαν ικανοποιητικές αντιδράσεις απο τον κόσμο.

Θέλεις να περιγράψεις το δίσκο track by track;
Δεν θα τό’θελα, νομίζω πως ο κάθε ακροατής σίγουρα θα βιώσει διαφορετικά κάθε track από μένα. Όπως και νά’χει, η επανάληψη είναι από μόνη της μια μεγάλη και αρκετά μπερδεμένη ιστορία που κρύβει χιούμορ, λύπη, χαρά, έρωτα, μεταφορά και πολλή τρέλα.

Το “Χωρίς Φώτα” είναι αφιερωμένο στον πατέρα σου.Θέλεις να πεις γιατί;
Το ”Χωρίς Φώτα” βασίστηκε 100% στην ιδεολογία για την ζωή του πατέρα μου. Μια ιδεολογία που τον βοήθησε να καταφέρει να ζήσει καλά, με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για το τώρα, χωρίς φραγμούς και άγχος για το μετά, παρ’όλη την άτυχη τελικά ζωή του. Κάτι που έχει περάσει και σε μένα, ευτυχώς. Κάνοντας focus μόνο στην διαδρομή και όχι στο τέρμα για να μην χάσουμε τελικά τον σκοπό της υπαρξής μας.

Για ποια αγαπημένη σου ταινία θα ήθελες να έχεις γράψει το soundtrack;
Για τα Φτηνά Τσιγάρα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να μεταναστεύσεις κάνοντας τα ίδια πράγματα κάπου αλλού;
Μπα,όχι.Δεν το αποκλείω βέβαια αλλά σαν το κλιμα και την ομορφιά της Ελλάδας πουθενά και ξέρεις πολύ καλά πόση σημασία έχει το κλίμα και η ομορφιά στην έμπνευση.

Τη δισκογραφική συνέχεια της “Επανάληψης” πώς τη σκέφτεσαι;
Αρκετά πιο σκοτεινή και μπερδεμένη.

Η “Επανάληψη” κυκλοφορεί΄σε βινύλιο από τη B-OtherSide Records σε 200 αριθμημένα αντίτυπα ενώ διατίθεται για δωρεάν download στο bandcamp.(http://zoismrz.bandcamp.com/album/-)