Είμαστε πλέον μία ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision του 2021 και τα φαβορί είναι πολλά φέτος. Μετά από 1 χρόνο που δεν πήραμε την… «δόση» μας από τον αγαπημένο διαγωνισμό τραγουδιού της Ευρώπης, είμαστε έτοιμοι να ξανά μαζευτούμε στο σπίτι και να παρακολουθήσουμε το μουσικό υπερθέαμα.

Οι συμμετέχουσες χώρες επέστρεψαν στον διαγωνισμό με περισσότερη όρεξη για νίκη από ποτέ, με αποτέλεσμα τα φαβορί φέτος να είναι πολλά. Τουλάχιστον τα μισά τραγούδια της φετινής διοργάνωσης είναι πολύ αξιόλογα, σε σημείο που θα τα ακούμε όλο το καλοκαίρι. Αυτό, κάνει τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα (καθώς και η Κύπρος μας) ακόμη πιο σκληρό. Σε ποια θέση, όμως δείχνουν οι στοιχηματικές την Stefania και το ‘Last Dance’; Πόσες οι πιθανότητες να είναι η Έλενα Τσαγκρινού η φετινή νικήτρια με το ‘El Diablo’; Θα έχει η Ιταλία την πρώτη της νίκη από τότε που επέστρεψε (πολύ δυναμικά) στην Eurovision; Όλες οι απαντήσεις, παρακάτω. 

Eurovision φαβορί

Όλες οι μεγάλες στοιχηματικές συμφωνούν πως το μεγάλο φαβορί για φέτος, είναι η συμμετοχή της Ιταλίας. Με το garage rock τραγούδι ‘Zitti e buoni‘ με έντονο το ιταλικό στοιχείο (και με ιταλικό στοίχο) είναι πολλές οι πιθανότητες να σηκώσουν εκείνοι την «κούπα» του διαγωνισμού. Δεύτερη ακολουθεί η Γαλλία με το ‘Voila‘, μία δυναμική μπαλάντα με εντυπωσιακά φωνητικά και επίσης πολύ ισχυρό γαλλικό στοιχείο. Ωστόσο, λόγω της απευθείας πρόκρισης της Γαλλίας, δεν έχουμε ακούσει έως τώρα live το ‘Voila’. Τρίτη έρχεται με απόσταση η Μάλτα, η οποία έχει το πολύ ανεβαστικό power-pop τραγούδι ‘Je me Casse‘.

Ακόμη, την νίκη συνεχίζουν να διεκδικούν δυναμικά άλλες 8 (!) χώρες, μεταξύ τους και η Κύπρος. Ο λόγος για τις: Ουκρανία, Ελβετία, Ισλανδία (το μεγάλο φαβορί του 2020), Φινλανδία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Κύπρος και Βουλγαρία, οι οποίες ανεβοκατεβαίνουν στις πρώτες θέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Το θλιβερό με την φετινή διοργάνωση είναι ότι το Βέλγιο θα εκπροσωπήσει το θρυλικό συγκρότημα ‘Hooverphonic‘. Το τραγούδι τους, όμως, δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό με αποτέλεσμα οι προβλέψεις να τους θέλουν στην τελευταία θέση.

Η Κύπρος, ωστόσο, έχει ήδη «κερδίσει» εκτός Eurovision. Το ‘El Diablo’ βρίσκεται στο παγκόσμιο Top 50 του Spotify και τη εμφάνισή της στον ημι-τελικό έχει συγκεντρώσει τις στο YouTube τις περισσότερες προβολές από όλα τα άλλα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην 10η θέση ενώ η Κύπρος θα ανοίξει την βραδιά, αφού θα εμφανιστεί 1η.