Μια νέα σειρά, αφιερωμένη στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου αναμένεται να γυριστεί από τον  Michael Hirst. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη της δημοφιλούς σειράς Vikings, που εδώ και χρόνια έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα τηλεοπτική σειρά δε θα γυριστεί στο εξωτερικό, αλλά στη χώρα μας. Το project ξεκίνησε από την νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής Starling Television και σε αυτό θα συμβάλλουν ο Ant1 και οι εταιρείες G5 Fiction και ZDF Enterprises.

H ζωή και οι μάχες του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν εμπνεύσει πολλούς δημιουργούς στο παρελθόν, οι οποίοι μετέφεραν την ιστορία του τόσο στη μικρή, όσο και στη μεγάλη οθόνη.

Παράλληλα, αναμένεται μέσα στο 2021 και το «Vikings: Valhalla» από τον ίδιο δημιουργό. Το spin off της σειράς Vikings θα προβληθεί στο Netflix. Η πλοκή θα μεταφέρει τους τηλεθεατές 100 χρόνια μετά τα γεγονότα του Vikings. Το τέλος των Vikings είναι κοντά, ενώ η Αγγλία αντιστέκεται σθεναρά στους Σκανδιναβούς κατακτητές. Μετά τον θάνατο του βασιλιά Edward του «Ομολογιτή», τρεις λόρδοι διεκδικούν τον αγγλικό θρόνο, κάτι που θα αλλάξει το μέλλον της χώρας για πάντα.

Ο Michael Hirst είναι ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που είναι γνωστός και στη χώρα μας. Γεννήθηκε το 1957  στην Αγγλία και απέκτησε φήμη μέσα από τις σειρές Ηρακλής και Σπάρτακος.

Δείτε επίσης: Οι 10 σειρές του Netflix που έσπασαν κάθε ρεκόρ από τον πρώτο μήνα προβολής