Ο Harvey Weinstein είναι ο χρυσοδάχτυλος του Hollywood. Ο παραγωγός που έχει απογειώσει τις καριέρες πολλών και διάφορων ηθοποιών και σκηνοθετών -για παράδειγμα το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις ταινίες του Quentin Tarantino-, που οι νικητές στα Όσκαρ τον έχουν ευχαριστήσει περισσότερες φορές και από το Θεό. Η τακτική του να υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσης τις ταινίες του, έχουν προκαλέσει κατά καιρούς ποικίλα σχόλια, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως όπου βάζει το όνομα του, η επιτυχία της ταινίας είναι δεδομένη. Και φυσικά τα σκηνικά που έχει ζήσει είναι μοναδικά και απίθανα.
Όπως αυτό που αφορά το φιλμ Good Will Hunting, μία ιστορία που αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Tribeca Festival. Το σενάριο της εξαιρετικής ταινίας του 1997 που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό, είναι γνωστό πως είχε γραφτεί από τους Matt Damon και Ben Affleck. Οι οποίοι είχαν κάνει την κλασική γύρα ως πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί σε όλα τα στούντιο, παρουσιάζοντας και προτείνοντας την δουλειά τους. Αρκετοί παραγωγοί είχαν στα υπόψη την ταινία και το σενάριο είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα μικρό θόρυβο. Κάποια στιγμή ήρθε και η σειρά του Weinstein να το πάρει στα χέρια του.

“Διάβασα το σενάριο και είχα την πρώτη συνάντηση με τον Ben και τον Matt, μαζί με άλλους παραγωγούς που ήταν εκεί και τους έλεγαν πόσο πολύ μου άρεσε η δουλειά τους. Και τους είπα “παιδιά στην σελίδα 60 υπάρχει μία σκηνή όπου οι δύο καθηγητές κάνουν στοματικό έρωτα ο ένας στον άλλον. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πίστευα πως είναι ετερόφυλοι ετσι όπως μιλούσαν μέχρι τότε. Ο ένας έχει χάσει την γυναίκα του και μιλάει για την οικογένειά του. Τι στο καλό ήταν αυτή η σκηνή;” Και εκείνοι του απάντησαν. “Την βάλαμε εκεί για να βεβαιωθούμε πως όντως διαβάζουν τα σενάρια οι παραγωγοί. Τώρα ξέρουμε πως είσαι ο πρώτος που πραγματικά το διάβασε. Θα κάνουμε μαζί σου την ταινία επειδή το διάβασες ο ίδιος”!

To απίστευτο αυτό περιστατικό το είχε περιγράψει πριν από λίγο καιρό ο Weinstein και στην τηλεόραση, όταν ήταν καλεσμένος στο The Graham Norton Show.