Πρώην βασίλισσα Γοργώ στους 300, Cersei Lannister στο Game of Thrones αλλά και Sarah Connor στην τηλεοπτική σειρά Terminator: The Sarah Connor Chronicles, η Lena Headey είναι μία άκρως εντυπωσιακή ηθοποιός και γυναίκα που βλέπει τους κόπους και την επιμονή χρόνων, αλλά και τη χαμηλών τόνων τακτική της -το see through φόρεμα που έβαλε στα βραβεία Emmy πριν από δύο βραδιές ίσως και να είναι από τα πιο extreme πράγματα που έχει κάνει- να αποδίδουν καρπούς.

* Είναι Αγγλίδα που έχει γεννηθεί στο Τρίγωνο των Βερμούδων!

* Σε ηλικία 17 ετών τράβηξε την προσοχή ενός ατζέντη που της ζήτησε να πάει στην οντισιόν για το φιλμ Waterland με πρωταγωνιστές τους Jeremy Irons και Ethan Hawke. Και φυσικά πήρε το ρόλο.

* Επόμενες εμφανίσεις της ήταν στα The Remains of the Day, The Jungle Book, Onegin και Aberdeen.

* Στο The Brothers Grimm (2005) ο σκηνοθέτης Terry Gilliam δεν την «πήγαινε» και την κατηγόρησε σχεδόν για τα πάντα όταν βγήκε το φιλμ και δεν τα πήγε και τόσο καλά. Για ένα διάστημα η Headey έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί τις ικανότητές της. Όταν το τηλέφωνο χτύπησε για το 300, ξέσπασε σε κλάματα από την ανακούφιση…

* Πως έμαθε για το Game of Thrones; Γύριζε ένα φιλμ με τον καλό της φίλο Peter Dinkage και εκείνος της είπε για ένα σπουδαίο σενάριο που είχε διαβάσει και την ρώτησε εάν θα ήθελε να παίξει το ρόλο της αδελφής του.

* Και οι τρεις ρόλοι ως Γοργώ, Cersei Lannister και Sarah Connor, την βοήθησαν πολύ στο μετέπειτα “ρόλο” της μητρότητας.  

* Δηλώνει υπερβολικά ντροπαλή.

* Λατρεύει το φιλμ των ‘80s, Lost Boys.

* «Σιχαίνομαι να με παρατηρούν. Δεν το αντέχω. Ξέρω, ξέρω, διάλεξα λάθος καριέρα. Έπρεπε να γίνω γιατρός».

* Η πρώτη της φωτογράφιση σε αντρικό περιοδικό ήταν σχεδόν τραυματική. Η προσπάθειά της να δείξει sexy, κράτησε μόλις δευτερόλεπτα και μετά άρχισε να γελάει. Είναι κάτι εντελώς εκτός του στυλ της.