H παραγωγή πήγε και ήρθε γύρω στα 25 χρόνια. Τελικά όλα μπήκαν στη θέση τους και η προσμονή αναμένεται να μας ξεπληρώσει με το action παραπάνω. Μπορεί η χρονιά να είναι πακεταρισμένη από σούπερ ήρωες, ωστόσο η συνέχεια της Warner Bros στο γνωστό franchise που έκανε αστέρα τον Mel Gibson αναμένεται να κλέψει την παράσταση.

Δεν περιγράφεται o post-apocalyptic χαμός που έχει ετοιμάσει ο ένας και μοναδικός George Miller, στο πρώτο αυθεντικό action film του εδώ και 30 χρόνια! Ο νέος, λιγομίλητος Mad Max, βλέπε Tom Hardy, είναι έτοιμος να γίνει ο καινούργιος βασιλιάς της ερήμου, με την εντυπωσιακή, ακόμα και με ξυρισμένο κεφάλι Charlize Theron να δίνει την άγρια όμορφια στα απίστευτα πλάνα. Μόλις μία ανάσα από την προβολή της ταινίας σήμερα, κάντε… ελάχιστη υπομονή και διαβάστε tips που θα σας βάλουν στο κλίμα.

mad-max-fury-road-charlize-theron

* Ο Mad Max που θα δείτε δεν έχει σχέση με τον παλιό
H ιστορία είναι ενδιάμεση ανάμεσα στο πρώτο φιλμ και το The Road Warrior, έτσι ο ήρωας δεν είναι ακόμα ο γεμάτος εμπιστοσύνη και ύφος Mad Max. Θα συλληφθεί από τους καταδιώκτες του, θα του γίνουν τατουάζ, ενδεικτικά της σκλαβιάς του, μέχρι που κάποια στιγμή θα αντισταθεί και θα… αγριέψει κατά των βασανιστών του.

* Το στούντιο ήταν τόσο ικανοποιημένο από το φιλμ που αύξησε το budget
Όταν οι παραγωγοί είδαν το rough cut που τους έδωσε ο Miller, απλά ξετρελάθηκαν. Και αύξησαν άμεσα τον προϋπολογισμό, δίνοντας μάλιστα την εντολή να μεγαλώσει σε διάρκεια το βασικό action sequence της ταινίας.

Mad max

* Ο Tom Hardy είναι ο νέος Mad Max
Με τον Mel Gibson να είναι εκτός δράσης (και λογικής;), ο Βρετανός Tom Hardy αναλαμβάνει να αναβιώσει τον ρόλο, μία απόφαση που πάρθηκε το 2009. Πριν ακόμα δηλαδή υποδυθεί τον Bane στο Batman και γίνει γνωστός στο πλατύ κοινό. Αλλά όσοι π.χ. τον είχαν δει στο Bronson, γνώριζαν πολύ καλά ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

* Όλα τα stunts είναι αληθινά!
Ξεχάστε τα CG! H ταινία δεν παίζει με τα κομπιούτερ για να δώσει την «είμαστε μετά το τέλος του κόσμου» αίσθηση. Ο Miller είπε πως έπρεπε να το κάνουμε με «old-school» τρόπο και όχι «να αψηφήσουμε τους νόμους της φυσικής»!

o-MAD-MAX-FURY-ROAD-facebook

* Η παραγωγή καθυστέρησε πολλές φορές
Οι πρώτες κουβέντες για να γυριστεί το Mad Max 4 ξεκίνησαν το 1997. Αυτές ξεχάστηκαν μέχρι το 1999 και άρχισαν πάλι το 2000. Το 2001 ο Miller πίστεψε πως θα γύριζε την ταινία, αλλά προέκυψαν προβλήματα με το να βρεθούν τα κατάλληλα μέρη στην Αυστραλία για το γύρισμα. Το 2003 τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά, με τον Miller να εξασφαλίζει budget 100 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ο πόλεμος στο Ιράκ έκαναν τα γυρίσμα στη Ναμίμπια, που έχει πλέον επιλεχθεί ως εναλλακτικό μέρος, πολύ επισφαλή. Το 2009 και ενώ έχει βρεθεί πια πρωταγωνιστής (Brady), η τρελή βροχή που πέφτει στην Αυστραλία κάνει το μέρος που έχει εκ νέου επιλεγεί, εντελώς ακατάλληλο! Τελικά επέστρεψαν στη Ναμίμπια, με τα γυρίσματα να γίνονται το 2012, και να επιστρέφουν εκεί για με μερικά reshoots το 2013.

* Η ταινία ουσιαστικά γυρίστηκε χωρίς σενάριο
Φανταστείτε ένα μεγάλο κυνηγητό στην έρημο, με τον Max (Hardy) και την Imperator Furiosa (Theron) να τρέχουν να ξεφύγουν από τους τρελούς καταδιώκτες τους. Αυτό είναι ουσιαστικά η ταινία, μία τεράστια σειρά από… 3.500 storyboards (!!!)!

* Ο Miller σχεδόν τρομοκρατήθηκε από το πόσο καλά έδειχναν τα trailer!
Εμείς πάλι μείναμε με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που βλέπαμε τα απίστευτα trailer, ωστόσο ο Miller από την άλλη δήλωνε πως δεν ήθελε να πιάσει το peak του με ένα trailer! Σε όλες τις συνεντεύξεις του φρόντισε να ρίχνει τους τόνους…

ImmortanJoe

* Ο βασικός villain είναι ο Immortan Joe
O Immortan Joe είναι ο διαβολικός πολεμοχαρής της ταινίας που κυνηγάει στην έρημο την Furiosa (Theron) για να πάρει πίσω αυτά που του αφαίρεσε. Πίσω από το post-apocalyptic tribal look της μάσκας του βρίσκεται ο Hugh Keays-Byrne, o ηθοποιός που έπαιξε τον χαρακτήρα του Toecutter στο original Mad Max!

* Υπάρχει ατελείωτο υλικό από τα γυρίσματα
Που μάλλον δεν θα δούμε ποτέ ή καλύτερα θα τα απολαύσουμε μετά από καμιά δεκαριά χρόνια, ίσως στο Blu-ray anniversary! Τα πάντα βρίσκονται στα χέρια της Margaret Sixel που ανέλαβε το μοντάζ (σύντροφος του Miller), αν και δεν το είχε ξανακάνει! Μέχρι τότε είχε φροντίσει το μοντάζ μόνο σε ντοκιμαντέρ!

o-MAD-MAX-FURY-ROAD-facebook

* Ο Miller είχε ένα θέμα με το χρώμα
«Το καλύτερο χρώμα θα ήταν το ασπρόμαυρο» δήλωσε ο σκηνοθέτης, αλλά υποστήριξε πως αυτό το αφήνουν για τις art movies. Θα μπορούσε να επιλέξει να υπερτονίσει τα πάντα, αφού έχει βαρεθεί να βλέπει όλες τις post-apocalyptic ταινίες να έχουν αποχρωματισμένα πλάνα. «Η έρημος είναι πορτοκαλί και ο ουρανός γαλαζοπράσινος» θα πει. «Είτε τα αποχρωματίζεις εντελώς ή κάνεις το αντίθετο».

* Ο Nicholas Hoult παίζει τον Nux
Μετά τους Hardy και Theron, τους δύο αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές, ο Nicholas Hoult είναι ο Nux είναι το δεξί χέρι του Immortan Joe. Η θητεία του στους X-Men (First Class και Days of Future Past) του απέδωσε καρπούς.