Οι σούπερ ήρωες είναι ένας κόσμος που κυριαρχείται από άντρες. Η τεστοστερόνη περισσεύει, η macho συμπεριφορά είναι ένα must, ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να ποζάρουν μπροστά στον καθρέφτη και να χαζεύουν τα μούσκουλά τους με την απαραίτητη ματαιοδοξία. Εντάξει αν δεν είσαι villain, ένα αίσθημα δικαίου κάπου είναι θαμμένο εκεί τριγύρω και φροντίζεις για το καλό του πλανήτη, προστατεύοντας τον από τους μοχθηρούς τύπους.
Σε ένα τέτοιο λοιπόν περιβάλλον, δεν υπάρχει πιο ιδιαίτερη και… στριμωγμένη κατάσταση από το να σου χρεώσουν μία φόρμα, τις ατάκες μίας σούπερ ηρωίδας γυναίκας και να σε αφήσουν να τα βγάλεις πέρα. Και φανταστείτε πως όταν η Gal Gadot έκανε οντισιόν για τη μεγάλη κινηματογραφική κόντρα Batman εναντίον Superman, δεν γνώριζε καν πως έδινε τεστ για τον ρόλο της Wonder Woman!

Κι όμως. Η Gadot δεν μάσησε και οι πρώτες κριτικές λένε πως έχει κλέψει την παράσταση στο Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Όποιος γνώριζε το παρελθόν της δεν θα “έπεφτε από τα σύννεφα” με αυτή την εξέλιξη. Μιλάμε για την πρωταγωνίστρια του Fast & Furious franchise, που έκανε όλα τα stunts στις ταινίες ενθουσιάζοντας τον σκηνοθέτη Justin Lin, ενώ έχει υπηρετήσει και δύο χρόνια στον Ισραηλινό στρατό, όπου έμαθε “να πειθαρχεί και να σέβεται”. Με τέτοιο background το να μπει σε ειδικό “Wonder Woman” πρόγραμμα δεν ήταν δύσκολο για εκείνη. Ίσα ίσα που απόλαυσε την προπόνηση που έκανε επί μήνες σε kung fu, kick boxing, ju jitsu και ξιφομαχία.

Η Wonder Woman ανέλαβε έναν ρόλο κλειδί στο sequel του Man of Steel, κάνοντας παρέα στους Henry “Superman” Cavill και Ben “Batman” Affleck, συνθέτοντας έτσι το ιδρυτικό τρίο για την μελλοντική Justice League. Όπως η Gadot εντυπωσίασε τους πάντες στις οντισιόν, έτσι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στην ταινία, με το κοινό μάλιστα που παρακολούθησε το περασμένο Σάββατο την πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, να χειροκροτεί θερμά όταν εμφανίστηκε στην οθόνη!

Όπως είχε πει τις ημέρες της επιλογής της ο σκηνοθέτης Zack Snyder, η Gal όχι μόνο είναι μία εντυπωσιακή ηθοποιός, αλλά διαθέτει και αυτή τη μαγική ποιότητα που την κάνει τέλεια για το ρόλο. Όντως κάτι ήξερε παραπάνω.

Το Batman V Superman: Dawn of Justice βγαίνει αύριο στις ελληνικές αίθουσες, 24 Μαρτίου, σε διανομή Tanweer!