Ίσως να έχετε πετύχει και συζητήσεις ανάμεσα σε φίλους. Άλλοι δεν αντέχουν τον δεύτερο κύκλο, άλλοι υποστηρίζουν πως δεν είναι κακός, απλώς παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική σειρά από τον πρώτο αφού έχουν αλλάξει τα πάντα και δεν τον θυμίζει τίποτα.
Τα πράγματα ήταν δύσκολα από την αρχή της δεύτερης σεζόν του True Detective. Οι προσδοκίες μετά τον εκπληκτικό πρώτο κύκλο που σάρωσε στις προτιμήσεις του κοινού είχαν εκτιναχθεί και όλοι περίμεναν μία συνέχεια αντάξια των πρώτων επεισοδίων όπου οι Matthew McConaughey και Woody Harrelson έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στη σειρά του Cary Fukunaga και του HBO. H αλλαγή όμως πολλών παραγόντων, από τους πρωταγωνιστές, βλέπε Colin Farrell και Vince Vaughn, μέχρι την μεταφορά της υπόθεσης από τον ατμοσφαιρικό νότο σε μία μεγαλούπολη και την αυτόματη αλλαγή στο ύφος και στην ατμόσφαιρα, κόστισαν στη σειρά που δέχεται, από την πλειοψηφία τουλάχιστον, σκληρή κριτική από κριτικούς και θεατές. Στην οποία το HBO αποφάσισε να απαντήσει.

Ο πρόεδρος του διάσημου καναλιού Michael Lombardo ρωτήθηκε πρόσφατα γύρω από το θέμα σ’ ένα press event στο Λος Άντζελες και βρήκε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την συνέχεια της σειράς. Όχι μόνο λοιπόν δηλώνει “τρομερά υπερήφανος” για την δεύτερη σεζόν, αλλά πιστεύει ακόμα πως το επερχόμενο φινάλε είναι εξίσου καλό από οτιδήποτε άλλο έχει δει. Επίσης τόνισε πως θα ήταν καλό οι θεατές να κρίνουν συνολικά την σεζόν αφού δουν και τα 8 επεισόδια και όχι μεμονομένα.
Μπορεί να είναι λογικό το αφεντικό του HBO να υποστηρίζει το προϊόν του, πάντως τα λόγια του δείχνουν πως το κανάλι πιστεύει ακόμα πολύ τη σειρά και δεν έχει σκοπό να την αφήσει ξεκρέμαστη. Εάν τώρα θα υπάρξει και τρίτη συνέχεια με τον δημιουργό Nic Pizzolatto να παραμένει στο τιμόνι, αυτό μένει να το δούμε, αν και ο ίδιος ο showrunner δηλώνει πως θα του άρεσε πολύ να συνεχίσει με μία ακόμα σεζόν. Ωστόσο ίσως θα ήταν καλό να είναι έτοιμος και για έναν ακόμα γύρο κριτικής αφού το κοινό δεν δείχνει αρκετά ικανοποιημένο από τον δεύτερο κύκλο και αναπολεί διαρκώς τον πρώτο και ειδικότερα την σκοτεινή ατμόσφαιρά του.