Το «Empire» είναι η νέα σειρά του FOX με θέμα τη μάχη για το θρόνο της μουσικής αυτοκρατορίας Empire Entertainment. Ο Lucious Lyon, τον οποίο υποδεύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Terrence Howard, έχει χτίσει τη δική του μουσική αυτοκρατορία στη hip-hop μουσική. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο καλλιτέχνη, ο οποίος ξεκίνησε ως μέλος συμμορίας, ίδρυσε την Empire Entertainment, μια πετυχημένη hip-hop δισκογραφική εταιρεία, την οποία ακόμα διοικεί. Η βασιλεία του στο hip-hop δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν, εδώ και χρόνια. Όλα όμως πρόκειται να αλλάξουν όταν μαθαίνει πως πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που θα τον αφήσει παράλυτο, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το ρολόι μετράει αντίστροφα και ο Lucious, πρέπει να επιλέξει έναν από τους 3 γιους του για να αναλάβει το ρόλο του, χωρίς να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στην ήδη δυσλειτουργική οικογένεια του.

Ο αγαπημένος γιος του Lucious είναι ο μικρότερος, Hakeem (Bryshere Gray), ένας ταλαντούχος μουσικός και κακομαθημένος playboy που φαίνεται να προτιμάει τη φήμη, από τη σκληρή δουλειά. Ο μεσαίος γιος, Jamal (Jussie Smolett), είναι ένας ευαίσθητος άνδρας και μια μουσική ιδιοφυία, ο οποίος σε αντίθεση με τον Hakeem προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Jamal επίσης είναι gay, κάτι που ο πατέρας του, ποτέ δεν αποδέχτηκε. Ο μεγαλύτερος γιος, Andre (Trai Byers) είναι ο οικονομικός διευθυντής της Empire Entertainment. Έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια και παρά τις ικανότητές του στη διαχείριση των οικονομικών, ο πατέρας του θεωρεί ότι δεν έχει το χάρισμα που είναι απαραίτητο για να ηγηθεί της εταιρείας. Ο Andre με σύμμαχο την πρώην σύζυγό του, Rhonda (Kaitlin Doubleday) δεν πρόκειται να αποσυρθεί εύκολα, από τη διεκδίκηση του ‘θρόνου’.

Καθώς ο Lucious προετοιμάζει το έδαφος για τη διαδοχή του, τα σχέδιά του καταρρίπτονται όταν η πρώην γυναίκα του Cookie (Taraji P. Henson) εμφανίζεται μυστηριωδώς, 7 χρόνια πριν την προγραμματισμένη αποφυλάκισή της. Η σειρά είναι μια δημιουργία των υποψήφιου για Όσκαρ, Lee Daniels (The Butler, Precious) και του βραβευμένου με Όσκαρ, Danny Strong (The Butler).

Πρεμιέρα αποκλειστικά στο FOX, την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 21:30, αμέσως μετά την Αμερική.