Είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς τις μοναδικές στιγμές που μας χάρησε η σειρά του Carl Sagan, Cosmos: A Personal Journey. Κι έτσι μόνο ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση πως το κανάλι Fox έχει προγραμματίσει την επιστροφή της, ως Cosmos: A Spacetime OdysseyΤο επικό ντοκιμαντέρ που θα ολοκληρωθεί σε 13 μέρη, θα το παρουσιάσει ο master αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson, με το πρώτο επεισόδιο να αναμένεται πως και πως στις 9 Μαρτίου.

Όταν η σειρά του Sagan έκανε την εμφάνισή της το 1980, έγραψε ιστορία στην τηλεόραση. Υπολογίζεται πως την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο τηλεθεατές στον πλανήτη, ενώ ήταν τέτοια η δυναμική της που η φήμη του Sagan εκτοξεύτηκε. Την παραγωγή της σειράς, που η επιστροφή της συζητιόταν επί χρόνια, θα αναλάβει ο Seth MacFarlane (Family Guy), ενώ η παρουσίασή της από τον Tyson είναι μία επιλογή που έχει την υποστήριξη όλων. Ακόμα και της… μοίρας, αφού κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία.
Ο Tyson όταν ήταν 17 ετών είχε συναντήσει τον Sagan στο Cornell University όπου ο δεύτερος τον είχε προσκαλέσειπροσωπικά στο εργαστήριό του για να παρακολουθήσει τη δουλειά του! 

http://www.youtube.com/watch?v=LicyhGrQYnw