Εκεί που ο Francis Underwood του House of Cards, προσπαθεί να ανέβει τα λατρεμένα σκαλοπάτια της εξουσίας με απίστευτες τεχνικές ίντριγκας, ατελείωτες συμφωνίες-ανταλλαγές, κολακείες που καταλήγουν σε εξαπάτηση ή και ξεκάθαρους εκβιασμούς, η Claire, η σύζυγος κέρβερος που στέκεται δίπλα του, δείχνει πολύ πιο ισορροπημένη, έχοντας τα πράγματα περισσότερο υπό έλεγχο. Είναι η πιο κομψή bitch έκδοση που εμφανίστηκε ποτέ στη μικρή οθόνη, ένας χείμαρρος δύναμης και κοφτής ματιάς, που τσακίζει 15 bodyguards μαζί και όποια νεαρή και αφελής δημοσιογράφο διακρίνει να εμφανίζεται στην καθημερινότητα του άντρα της.

Η βράβευση της Robin Wright με τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στη σειρά, έμοιαζε τόσο δίκαιη όσο τέλειο, σαν άγαλμα δείχνει το σώμα της, ένα ακίνητο θέαμα που η ομορφιά του σου παγώνει το αίμα. Όπως είπε ο σκηνοθέτης του House of Cards, James Foley, εάν συναντούσα κάπου την Claire Underwood, θα μπορούσε “να με πείσει να κάνω οτιδήποτε”. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί το αντίθετο.

Αν και στέκεται δίπλα σ’ έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Αμερικής, η ίδια έχει την δική της αστείρευτη πηγή δύναμης και εξουσίας. Ο άγρια σαγηνευτικός «open marriage» των Underwood, δύο άκρως φιλόδοξων και απίστευτα ισχυρών προσωπικοτήτων, ορίζεται από το αμίμητο cool στυλ της. Όταν θα συζητήσει με τον Francis το γεγονός πως κοιμάται με τη νεαρή δημοσιογράφο (Kate Mara), η κουβέντα δεν ταράζει ούτε τον καπνό του τσιγάρου που μοιράζονται. Κι όμως, μπαίνει κάτω από το δέρμα σου με τρομακτικό σχεδόν τρόπο.

Χωρίς να απολογείται σε κανέναν, ακολουθεί αποκλειστικά το ένστικτό της και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά ηθικής. Είναι αυτό που είναι. Μία αποσβολωτικά γοητευτική, κοντοκουρεμένη, κομψή (θα έκανε την Carrie Bradshaw να κοκκινίσει από τη ζήλεια), φτιαγμένη από πάγο «βασίλισσα», που κάθε της συναίσθημα σε διαπερνά σαν παγωμένη φιλοδοξία σε σχήμα σταλακτίτη. Και ανυπομονούμε να συνεχίσει να το κάνει και στη δεύτερη σεζόν που αρχίζει την 1η Φεβρουαρίου.