Μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού το μεγάλο blockbuster της Marvel και παίζει μόνο του στο κινηματογραφικό γήπεδο της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου. Ωστόσο αν δεν είστε fan των σούπερ ηρώων ίσως βρείτε στις άλλες κυκλοφορίες κάτι εντελώς διαφορετικό που θα σας τραβήξει την προσοχή.


Batman V  Superman:
 Η Αυγή της Δικαιοσύνης
Στη νέα επική ταινία από το σύμπαν της DC, Batman και Superman βρίσκονται αντιμέτωποι σε μία επικών διαστάσεων σύγκρουση, η οποία θα κρίνει το μέλλον του πλανήτη μας! O Henry Cavill επιστρέφει ως Superman στο Dawn of Justice ενώ ο ρόλος του Batman ανήκει πλέον στον Ben Affleck. Σκοτεινή η ατμόσφαιρα, ενώ την παράσταση κλέβουν οι Lex Luthor (Jesse Eisenberg) αλλά και η sexy και δυναμική Wonder Woman (Gal Gadot). Η ταινία που σίγουρα θα κυριαρχήσει στο box office!

Μια Υπέροχη Μέρα
Ο Fernando León de Aranoa σκηνοθετεί τους Benicio Del Toro και Tim Robbins στην ταινία που κέρδισε το βραβείο Goya Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.
1995, κάπου στα Βαλκάνια. Ο Μαμπρού και ο Μπι είναι δύο άντρες που δουλεύουν σε μία ΜΚΟ. Ο Μαμπρού σε μία εβδομάδα πρόκειται επιτέλους να παντρευτεί την σύντροφο του. Όμως πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μία εβδομάδα. Μία διοικητική υπάλληλος που έχει ερωτικό παρελθόν με τον Μαμπρού καταφθάνει για να κρίνει αν επιτελούν αξιόλογο έργο στην περιοχή, μετά θα απομακρύνουν ένα πτώμα μέσα από ένα πηγάδι και τέλος παίρνουν υπό την προστασία τους ένα μικρό παιδί που ψάχνει να βρει τους γονείς του.

Μεσιέ Σοκολά (Chocolat)
Ο Omar Sy των Άθικτων πρωταγωνιστεί στο ρόλο του 
Ραφαέλ Παντίγια, γνωστός και ως ‘Chocolat’, που γεννήθηκε στην Κούβα το 1860 και βρέθηκε τελικά στη Γαλλία. Ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που εμφανίστηκε σε γαλλική σκηνή, ένα τέλειο προϊόν της εποχή του και ο αγαπημένος της Μονμάρτης, που ενέπνευσε τον Τουλούζ Λοτρέκ και εμφανίστηκε στις πρώτες ταινίες των αδερφών Λιμιέρ.

Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ

Επόμενος σταθμός: Ουτοπία
Ντοκιμαντέρ για τα  γεγονότα που επακολούθησαν μετά  την χρεοκοπία  της βιομηχανίας ΒΙΟ. ΜΕ στην Θεσσαλονίκη  του 2008 με την κατάληψη και αυτοδιαχείριση από μέρους των εργατών.

Το Κυπαρίσσι του Βυθού
Μία ποιητική αλληγορία του Νίκου Κορνήλιου, με τα σώματα να μιλούν την δική τους αφήγηση και δημιουργούν το δικό τους συναισθηματικό χώρο.