O Εμφύλιος Πόλεμος της Marvel μονοπολεί το κινηματογραφικό ενδιαφέρον της εβδομάδας, υπάρχουν ωστόσο πολλές και καλές σινεφίλ προτάσεις για το κάτι διαφορετικό.

Captain America: Civil War
Κατέφθασε λοιπόν η πολυαναμενόμενη σύγκρουση ανάμεσα στον Iron Man και στον Captain America. Πρόκειται για το φιλμ που η Marvel έχει ποντάρει πολλά σ’ αυτό και όσο αφορά το crossover ηρώων αλλά και για να αποδείξει πως το superhero είδος δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή κούραση και συνεχίζει ακάθεκτο.
Σύμφωνα με το story, οι κυβερνητικές δυνάμεις καταδιώκουν τον Bucky, τον «παλιό» φίλο του Captain America. Εκείνος θέλει να τον προστατέψει και αυτή είναι η αιτία που δημιουργεί το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις του Steve Rogers και του Tony Stark. Όλος ο καλός ο κόσμος είναι εδώ, δηλαδή Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), War Machine (Don Cheadle), Scarlett Witch (Elizabeth Olsen), Hawkeye (Jeremy Renner), ενώ για πρώτη φορά σε ταινία της Marvel εμφανίζεται ο Black Panther.

Smac
Η Ελένη (Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη), μια δυναμική, χειραφετημένη, επιτυχημένη διευθύντρια τράπεζας, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Οι κλονισμένες της βεβαιότητες και η αναπάντεχη συναναστροφή της με τον «άστεγο της γειτονιάς» Ανδρέα (Γιάννης Κοκιασμένος), θα την οδηγήσουν σε διαδρομές που δεν είχε φανταστεί ότι υπήρχαν, στην συνειδητοποίηση μιας αποκαλυπτικής πραγματικότητας που αγνοούσε και στη λυτρωτική αποδοχή του εαυτού της.
Το «SMAC» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ηλία Δημητρίου, μετά το επιτυχημένο «Fish and Chips» (2013). Ο Δημητρίου, ακολουθώντας ένα απέριττο, ρεαλιστικό κινηματογραφικό στυλ, προσεγγίζει ευθέως τα πρόσωπα, τα σώματα και τα πάθη των ηρώων του, ανθρώπων σε κρίση, σε μια Αθήνα της κρίσης.

Λευκοί Ιππότες
H One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του σπουδαίου σκηνοθέτη Γιοακίμ Λαφός. Ο Βέλγος δημιουργός επιστρέφει μετά από τη συγκλονιστική και βραβευμένη στις Κάννες ταινία του Πέρα από τη Λογική με ένα δυνατό δράμα που εμπνεύστηκε από ένα αληθινό περιστατικό, που έγινε το 2007 όταν μέλη της μη κυβερνητική οργάνωσης Zoes Arc συνελήφθησαν να προσπαθούν να μεταφέρουν παράνομα ορφανά παιδιά από το Τσαντ στη Γαλλία με σκοπό να υιοθετηθούν από Γάλλους πολίτες.

Τheeb Ο Λύκος της Ερήμου
Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου σε μέρη με φόντο το μαγευτικό τοπίο του Ουάντι Ραμ και Ουάντι Άραμπα στην Ιορδανία (εκεί που γυρίστηκε και Ο Λόρενς της Αραβίας), με ερασιτέχνες ηθοποιούς από μια από τις τελευταίες νομαδικές φυλές Βεδουίνων που παραμένουν στην Ιορδανία, το Theeb ‘Ο Λύκος της Ερήμου’ είναι ένα αξιοθαύμαστο επίτευγμα.
Στην Οθωμανική επαρχία Χιτζάζ κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας νεαρός Βεδουίνος, ο Τεέμπ, φτάνει απότομα στην ενηλικίωση του καθώς επιχειρεί ένα επικίνδυνο ταξίδι στην έρημο μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του για να οδηγήσουν ένα βρετανό αξιωματικό στο μυστικό του προορισμό.
H ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2016 ενώ κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ο Ήχος της Σιωπής
Τρία χρόνια μετά τον αναπάντεχο θάνατο της πολεμικής ανταποκρίτριας Ιζαμπέλ Ριντ, μία εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της, θα φέρει ξανά κοντά το σύζυγο της και τους δυο γιους τους. Ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό θα έρθει στην επιφάνεια, και οι τρεις άντρες θα πρέπει να κοιτάξουν ο ένας τον άλλο και να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους. Ο Ήχος της Σιωπής ( Louder Than Bombs) είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιοακίμ Τρίερ των πολυβραβευμένων Reprise (2006) και Όσλο, 31 Αυγούστου (2011) και η πρώτη του συμμετοχή στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Πρόσεξε ποιον κάνεις φίλο
Η Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας την με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους.