Μιλάμε για την πολυαναμενόμενη συνεργασία ανάμεσα στον σπουδαίο Βρετανό παραμυθά Roald Dahl, με τα πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, τον έναν και μοναδικό Steven Spielberg και φυσικά την Disney. Και τους τρεις ενώνει η παιδική ιστορία του πρώτου, The BFG, The Big Friendly Giant δηλαδή, που θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με κάθε επισημότητα, σε μία σύμπραξη που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Στα τέλη του 2015 είχε κάνει την εμφάνισή του το πρώτο teaser της ταινίας όπου πήραμε μία πρώτη γεύση. Η ιστορία αναφέρεται σ’ ένα ορφανό δεκάχρονο κορίτσι, την Sophie, που ένα βράδυ θα ανακαλύψει τον κόσμο των γιγάντων, όταν θα συναντήσει έναν απ’ αυτούς ενώ εκείνος κλέβει όνειρα. Ο Big Frienldy Giant μπορεί να είναι τεράστιος όμως είναι ακίνδυνο, κάτι που δεν ισχύει για όλους τους όμοιούς του που βρίσκονται στη Χώρα των Γιγάντων. Έτσι λοιπόν η Sophie θα βρεθεί στην σπηλιά του BFG και φυσικά έχει πολλές ερωτήσεις να του κάνει. Η παρουσία της όμως εκεί θα αρχίσει να ενοχλεί τους υπόλοιπους πιο μοχθηρούς που τυχαίνει να τρέφονται με ανθρώπους, σε αντίθεση με τον BFG που βολεύεται με το… ζαρζαβατικό “snozzcumber”.

Ενώ τότε είχαμε αρκεστεί μόνο σε κάτι εντυπωσιακές “σκιές”, πλέον στο επίσημο trailer τώρα μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του γίγαντα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Mark Rylance (Η Γέφυρα των Κατασκόπων) ερμηνεύει με την βοήθεια της τεχνολογίας και του make up, τον τεραστιαίων διαστάσεων γίγαντα που θα προστατέψει τη μικρή του φίλη από τους άλλους… σαρκοφάγους όμοιούς του.
Το project αναμένεται να βγει στις αίθουσες της Αμερικής την 1η Ιουλίου και στην Βρετανία λίγες μέρες αργότερα, στις 22 του μήνα.