Εάν αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες δεν κρατάς στα χέρια σου σελίδες «δεμένες» από μυστήριο και σασπένς, τότε έχεις κάνει κάτι λάθος. Θέρος και αστυνομική λογοτεχνία πάνε μαζί και το Μεταίχμιο μας προτείνει συναρπαστικά αναγνώσματα με ανελέητη πλοκή.

02325_03
Ο σάκος του φόνου – Tony Parsons
Είκοσι χρόνια πριν, επτά πλούσιοι και προνομιούχοι μαθητές γίνονται φίλοι στη διάρκεια της φοίτησής τους στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο Πότερς Φιλντ. Τώρα δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο με εξαιρετικά βίαιο τρόπο…
Ενώ τα πτώματα συσσωρεύονται, ο επιθεωρητής Μαξ Γουλφ Μαξ θα νιώσει την καυτή ανάσα του δολοφόνου ολοένα να πλησιάζει και να απειλεί ό,τι αγαπά περισσότερο.

02295_03
Αίθουσα VIP – Jens Lapidus
Ο Τέντι μόλις αποφυλακίστηκε. Είναι άφραγκος, μένει με την αδερφή του και οι προοπτικές να βρει μια τίμια εργασία δεν είναι ευοίωνες. Η Έμελι είναι μια νέα, ικανή δικηγόρος, αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για ανέλθει επαγγελματικά. Το αταίριαστο αυτό ζευγάρι θα κληθεί να συνεργαστεί σε μια ασυνήθιστη υπόθεση. Θα πρέπει να εντοπίσουν τον απαχθέντα νεαρό επιχειρηματία Φίλιπ Σάλε ύστερα από αίτημα των γονιών του θύματος. Ενώ σκάβουν βαθύτερα στο παρελθόν του Φίλιπ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνα μυστικά.

06170_03_3D_nesbo1Κασετίνα Jo Nesbo
Όλοι οι fans της αστυνομικής λογοτεχνίας πίνουν νερό στο όνομά του. Είναι ο Νορβηγός rock star του είδους, αυτός που μπορεί να πουλάει ένα βιβλίο ανά 27 δευτερόλεπτα. Η σφιχτοδεμένη πλοκή των ιστοριών του και οι απρόσμενες, συχνά συναρπαστικές ανατροπές τους, χαρακτηρίζουν τα βιβλία του που εκτίναξαν το Σκανδιναβικό noir στη στρατόσφαιρα.
Ο Φαντομάς και Η Αστυνομία ξεδιπλώνουν τις μοναδικές περιπέτειες του επιθεωρητή Χάρι Χόλε και ξέρεις πως δεν θέλεις να τις χάσεις.

06217_03_3D_Lackberg1Κασετίνα Camilla Lackberg
Τα βιβλία της Σουηδέζας Αγκάθα Κρίστι έχουν ξεπεράσει τα 19.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γράφει με πάθος αστυνομική λογοτεχνία και έχει μαγέψει τους αναγνώστες με τις ιστορίες της που έχουν για φόντο την παγωμένη Φιελμπάκα, το ψαροχώρι όπου γεννήθηκε.
Από τα μεγαλύτερα ονόματα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, βλέπει τα βιβλία της να φιγουράρουν στις λίστες των best sellers. Δύο από αυτά Ο Θηριοδαμαστής και Ο Άγγελος Θανάτου σε περιμένουν για πολλές στιγμές απόλαυσης και αγωνίας.

Πακέτα προσφοράς μόνο 9,90 €
Δεν τα προσπερνάνε έτσι ελαφρά τη καρδία τέτοια οικονομικά πακέτα! Ειδικά όταν έχεις από τη μία το Πρελούδιο Θανάτου του φοβερού και τρομερού Σουηδού Arne Dahl με την πλοκή που μοιάζει με παζλ και από την άλλη το Postmortem, το best seller της Patricia Conwell, της πιο σημαντικής εκπροσώπου της αστυνομικής λογοτεχνίας στις ΗΠΑ που έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα!

06231_03
Και υπάρχει και δεύτερος γύρος! Ο Άλλος Γιος είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας με πρωταγωνίστρια τη Σόφι Μπρίνκμαν, η περίφημη δουλειά που έχτισε τη φήμη του Σουηδού συγγραφέα Alexander Soderberg, ενώ Ο Άνθρωπος της Λίμνης του Arnaldur Indridason, ξεδιπλώνει την τρίτη περιπέτεια του ήρωά του, του αστυνομικού ερευνητή Έτλεντουρ.