Το Masterchef αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το δημοφιλέστερο reality μαγειρικής. Απόψε στις 21:00 ο διαγωνισμός επιστρέφει στις οθόνες μας, ξεκινώντας ένα νέο ταξίδι για την αναζήτηση του επόμενου κορυφαίου Έλληνα chef, μέσα από τη συχνότητα του Star.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα που αγαπούν την μαγειρική συμμετέχουν στις auditions, προκειμένου να ξεχωρίσουν οι 50 καλύτεροι. Οι δοκιμασίες εξετάζουν τις ικανότητες των υποψηφίων ούτως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού μόνο οι 20 καλύτεροι.

Τρεις κορυφαίοι σεφ, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς κρίνουν την προσπάθεια, τις γνώσεις και τις τεχνικές των διαγωνιζόμενων. Οι κριτές σε ρόλο μέντορα, δεν αξιολογούν μόνο αλλά κατευθύνουν και συμβουλεύουν τους διαγωνιζόμενους. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.

Τι αλλάζει στο διαγωνισμό

Στο MasterChef 2022 αναμένεται να δούμε μια αλλαγή. Όσοι καταφέρουν να αποσπάσουν 2 «ναι»  από τους κριτές θα κερδίσουν μια ποδιά και μια θέση στην συνέχεια του  μαγειρικού διαγωνισμού. Κάθε κριτής θα έχει το δικαίωμα να στείλει τον μάγειρα της επιλογής του στην τελική 20αδα, δίνοντάς του το χρυσό pin, γεγονός που ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι και σήμερα για τον μαγειρικό διαγωνισμό. Όσοι καταφέρουν να κερδίσουν 3 «ναι», θα έχουν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Εκείνοι, που με τις δημιουργίες τους θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν τους κριτές, δεν θα χρειαστεί να αποδείξουν τίποτα άλλο! Θα κερδίσουν με ένα πιάτο την είσοδο τους στον διαγωνισμό.

Κάθε κριτής θα έχει το δικαίωμα να στείλει τον μάγειρα της επιλογής του στην τελική 20αδα, δίνοντάς του το χρυσό pin, γεγονός που ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι και σήμερα για τον μαγειρικό διαγωνισμό.