Όταν συστήθηκε εκ νέου ο Spider-Man το 2012, η Columbia Pictures και η Marvel είδαν την δουλειά τους, το The Amazing Spider-Man να κερδίζει τον τίτλο της έβδομης ταινίας σε έσοδα εκείνης της χρονιάς, αλλά και του reboot με τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία. 

Ειδικά το τελευταίο παράσημο δικαίωσε όσους είχαν προχωρήσει στο «σοκ» να δώσουν τις θέσεις των Sam Raimi και Tobey Maguire, στους Marc Webb και Andrew Garfield αντίστοιχα. Η επανεκίνηση του franchise και η επιλογή του Spiderman No.4 να επικεντρωθεί στα high school χρόνια του Peter Parker, του νεαρού που παλεύει με την εφηβία και το alter ego του, κέρδισαν το στοίχημα. Και όπως ήταν αναμενόμενο, η συνέχεια της πετυχημένης συνταγής ήταν θέμα χρόνου.

Την πρώτη φορά που ο Andrew Garfield φόρεσε τη στολή του Spider-Μan παραδέχθηκε πως έριξε κλάμα. Στο The Amazing Spider-Man 2 πλέον έδειξε πως την φορούσε με μεγάλη άνεση. Cool, ετοιμόλογος, χιουμορίστας και όπως πάντα ικανός να βγει νικητής από τις πιο απίθανες καταστάσεις, θα ρίξει έναν τόνο παραπάνω… ανθρωπιάς. Πίσω από τη μάσκα θα υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος. Αυτό θέλει να το θυμόμαστε καλά το The Amazing Spider-Man 2.

906429 - The Amazing Spider-Man 2

Μπορεί ο Jamie Foxx ως Electro να φόρτωσε επάνω του όλο τον ηλεκτρισμό της Νέας Υόρκης και να φαντάζει ένας ανίκητος villain, ωστόσο το Hollywood γνωρίζει πως τα δραματικά στοιχεία στην καρδιά μίας ταινίας, έστω και μίας με «superhero» storyboard, είναι ο πραγματικά «ανίκητος ήρωας». Η Gwen Stacy, βλέπε Emma Stone, πετάει σπίθες κάθε φορά που συναντιέται με τον αγαπημένο της Peter Parker, με τη χημεία των δύο πρωταγωνιστών να καλύπτει τα ψεγάδια, όπως τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας ή την όχι ιδιαίτερα ολοκληρωμένη παρουσία κάποιων χαρακτήρων  αφού για παράδειγμα ο Paul Giamatti ως villain «Rhino» ή θα έπρεπε να προσεχθεί περισσότερο ή να μην συμπεριληφθεί καθόλου.

Ο Webb έδωσε μία τεράστια ώθηση στο action κομμάτι, ωστόσο δεν ξεχνά να σκηνοθετεί τον Andrew “Spider-Man” Garfield ως εκείνον που παλεύει να βγάλει άκρη με την ανθρώπινη «κατασκευή» του. Με την superhero κόπωση να είναι σίγουρο πως θα μας βρει κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, όταν η κάμερα ζουμάρει στις «εσωτερικές» στιγμές του ή όταν βουτάει στα μάτια της Gwen, ξέρουμε πως η «τρωτή» πλευρά των σούπερ ηρώων θα είναι πάντα κοντά μας. Και είναι η λύση να μην εκφυλιστεί το είδος σε καρικατούρες και CGI ταχυδακτυλουργικά.
Πάντα θα συνδεόμαστε πιο εύκολα με αυτή, παρά με το πέταγμά των ηρώων ανάμεσα στους ουρανοξύστες…

* Η ταινία κυκλοφορεί σε 3D Blu-Ray, Blu-Ray & DVD, από την Feelgood Entertainment

Spider-Man at GMA