Τα παιδιά μας ολοένα και μαθαίνουν περισσότερα για τον κόσμο μας. Προσπαθούμε και εμείς να συμβάλλουμε σε αυτό, προσφέροντας τους τα καλύτερα εργαλεία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα μικρά μας, από τα βιβλία. Γι’αυτό και επιλέξαμε μερικά από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που συνδυάζουν την γνώση, την μάθηση και το παιχνίδι και σας τα προτείνουμε ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους, με διασκεδαστικό τρόπο. 

Προτάσεις παιδικών βιβλίων για τους μικρούς εξερευνητές:

Διάστημα

Ένα βιβλίο του Clive Gifford που απευθύνεται σε παιδιά με ανήσυχο πνεύμα. Μια μαγευτική περιπλάνηση στο ηλιακό σύστημα και στους γαλαξίες! Κάθε σημαντική εφεύρεση κρύβει ανθρώπους που πειραματίζονται για ένα μεγάλο διάστημα για να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται μια χαρτογράφηση του σύμπαντος από τη γένεσή του έως σήμερα, κάτι που ενδιαφέρει πολύ τα παιδιά. Δώστε τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τι είναι τα έτη φωτός, πώς δημιουργείται μία σουπερνόβα. Ακόμη, μαζί με το βιβλίο θα μπορέσουν και φτιάξουν το δικό τους τηλεσκόπιο μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

βιβλία παιδιά

Ξοδεύω!

Από την νέα πρωτότυπη σειρά “Τα ευρωκαροτάκια” που παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο βασικές
οικονομικές έννοιες έρχεται και το βιβλίο “Ξοδεύω” που μαθαίνει στους μικρούς μπόμπιρες την σημασία του χρήματος και πως το χρησιμοποιούμε για να αποκτούμε αγαθά.

Το βιβλίο, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, μαθαίνουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας βασικές οικονομικές έννοιες μέσω της εντυπωσιακής εικονογράφησης και του ευρηματικού χιούμορ. Χρησιμοποιείται το παράδειγμα του Σόνι:

O Σόνι θέλει να τα αγοράσει ΟΛΑ!

Μπορεί να το κάνει; Όχι!

Θα πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές; Ναι!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

βιβλία παιδιά

Δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά πλάσματα

Έχουν αναρωτηθεί τα παιδιά σας πως ζούσαν οι δεινόσαυροι; Ο συγγραφέας Douglas Palmer τους δίνει την απάντηση μέσα από ένα συναρπαστικό βιβλίο με αναδιπλούμενες εικόνες. Είναι ιδανικό για να εξερευνήσουν την εποχή των δεινόσαυρων μέσα από παράθυρα γνώσης.

Ξέρουμε ότι οι δεινόσαυροι είναι η τρέλα του κάθε παιδιού. Ανασηκώστε τις έγχρωμες διαφάνειες μαζί τους και δείξε τους πώς ήταν ο τριασικός κόσμος. Θα γνωρίσουν γιγάντια θαλάσσια ερπετά, πελώρια σαυρόποδα και δεινόσαυρους με πανοπλίες!

Ένα νέο βιβλίο για μικρούς αναγνώστες από τη σειρά Μικροί Επιστήμονες, που περιλαμβάνει και τα «Ανθρώπινο Σώμα» και «Διάστημα».

Βρείτε το βιβλίο εδώ

STEM – Μαθηματικά

Τα μαθηματικά αποτελούν μεγάλο μέρος της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής. Τα μικρά παιδιά θα λατρέψουν τις σπουδαίες έννοιες αυτού του βιβλίου δραστηριοτήτων. Θα ανακαλύψουν πολλά για τα μαθηματικά, µέσα στην άνεση του σπιτιού τους, διαβάζοντας απλές εξηγήσεις και κάνοντας τις δραστηριότητες κάθε σελίδας.

Καλλιεργήστε από νωρίς την αγάπη για τους επιστηµονικούς κλάδους STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) µέσα από αυτό το απίθανο εικονογραφηµένο βιβλίο, που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Βρείτε το βιβλίο εδώ

βιβλία παιδιά

Άτλαντας Σπουδαίων Προσωπικοτήτων

Στα παιδιά αρέσει να έχουν πρότυπα. Είναι ο δικός τους τρόπος να θέτουν στόχους και να οδεύουν προς την εκπλήρωσή τους. Μέσω του βιβλίου «Άτλαντας Σπουδαίων Προσωπικοτήτων» θα μάθουν όχι μία, όχι δύο, αλλά 101 αληθινές ιστορίες για τη ζωή σπουδαίων αντρών και γυναικών. Ανθρώπων που με τις ιδέες τους, το θάρρος τους, τη μεγαλοφυία τους και τη δημιουργικότητά τους έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην Ιστορία.

Οι προσωπικότητες έχουν χωριστεί σε έξι κατηγορίες: καλλιτέχνες, ιδιοφυΐες, συγγραφείς, σοφοί, γενναίοι και οραματιστές. Άλλοι είναι ήδη διάσημοι σε όλο τον κόσμο, έχοντας δώσει το όνομά τους σε δρόμους και πλατείες, άλλοι αναφέρονται στα σχολικά βιβλία, κι άλλοι δεν είναι ακόμη τόσο γνωστοί, αλλά έχουν συνεισφέρει στη διαμόρφωση της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Το κοινό τους είναι ότι όλοι έχουν ζήσει συναρπαστική ζωή που θα δώσει κίνητρα στα παιδιά μας να εξελιχθούν στον καλύτερό τους εαυτό!

Βρείτε το βιβλίο εδώ

Ανακαλύπτω την Αρχαία Ελλάδα

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο θα κάνουν τα παιδιά μας με αυτό το βιβλίο. 2.500 χρόνια πίσω στο παρελθόν, εκεί θα επισκεφτούν µεγαλοπρεπείς µαρµάρινους ναούς και αγορές που έσφυζαν από ζωή. Θα μάθουν τα πάντα για τις πόλεις, το θέατρο, τους θεούς, τους µύθους και τον αθλητισµό της Αρχαίας Ελλάδας.

Με όμορφες εικόνες και κινούµενα µέρη, το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισµούς του κόσµου, με διασκεδαστικό και ενδιαφέρον τρόπο.

Βρείτε το βιβλίο εδώ