Το  Public, Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα εμπνέεται από την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε το συγγραφικό έργο σπουδαίων γυναικών που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον χώρο της λογοτεχνίας.

Μαζί με το Public θα γνωρίσουμε κορυφαίες γυναίκες συγγραφείς.

Στόχος του αφιερώματος είναι η ανάδειξη της γυναικείας γραφής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ένα ευρύτατο φάσμα βιβλίων που καλύπτει το σύνολο του αναγνωστικού κοινού και περιλαμβάνει τίτλους αστυνομικής, κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας, επιστημονικής φαντασίας αλλά και δοκίμια.

Ενδεικτικά, παρατίθενται παρακάτω ορισμένοι κορυφαίοι τίτλοι βιβλίων από γυναίκες συγγραφείς που έχουν «γράψει ιστορία» και είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα Public και στο public.gr:

  • Οι διαθήκες, της Μάργκαρετ Άτγουντ, εκδ. Ψυχογιός. Πρόκειται για την αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής «Ιστορίας της Θεραπαινίδας». Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

 

  • Τζέην Εϋρ, της Σαρλότ Μπροντέ, εκδ. Public Βιβλιοθήκη από τη σειρά Public Classics. Με φόντο τη βικτωριανή Αγγλία, το κλασικό αυτό αριστούργημα αφηγείται την τραυματική και επίπονη πορεία ωρίμανσης της ορφανής Τζέην. Πρόκειται για ένα θρυλικό μυθιστόρημα που έχει μεγαλώσει πολλές γενιές αναγνωστών.

Διαβάστε ακόμη για τις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαρτίου – σε συνεργασία με το Public

  • Ένα παιδί από το πουθενά, της Άλκης Ζέη, εκδ. Μεταίχμιο. Τον λένε Ίκαρο Λαμπρίδη, είναι δέκα χρονών και μένει στο Παγκράτι με τη θεία του Ελένη Ιοκάστη Καποδίστρια. Η ιστορία μιλά για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα.

 

  • Η υπέροχη φίλη μου, της Έλενα Φερράντε, εκδ. Πατάκη. Το απαράμιλλο στιλ της συγγραφέα με την αψεγάδιαστη, σχολαστική της ματιά αναδεικνύει τα πορτρέτα δύο γυναικών που ζουν στην Νάπολη τη δεκαετία του ’50. Ένα σύγχρονο αριστούργημα από μία από τις δημοφιλέστερες συγγραφείς της Ιταλίας.

 

  • American Dirt, της Τζανίν Κάμινγκς, εκδ. Headline Publishing Group. Εκεί που η βιβλιοπώλης Λύντια Πέρεζ και η οικογένειά της απολάμβανε μια άνετη, μεσοαστική ζωή στο Ακαπούλκο, τα καρτέλ ναρκωτικών εισβάλλουν στην πόλη. Μαζί με τον γιο της θα βρεθεί σύντομα στον δρόμο για την Αμερική, μαζί με χιλιάδες ακόμη απελπισμένους μετανάστες.

 

Γιατί και τον Μάρτιο, βιβλίο σημαίνει Public!