Steven Spielberg επιστρέφει με ένα best seller παραμύθι με πρωταγωνιστές ένα γίγαντα και ένα μικρό κορίτσι, ενώ η Jodie Foster σκηνοθετεί τους George Clooney και Julia Roberts σ’ ένα θρίλερ με πολύ αγωνία και οικονομικούς όρους. Και φυσικά υπάρχει και o Νονός του Francis Ford Coppola για όσους θέλουν να ξαναδούν ένα από τα σημαντικότερα φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ. 

Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας
Η παιδική ιστορία The BFG του 1982 είναι ένα από τα πολλά classics που έγραψε στην ζωή του ο σπουδαίος Βρετανός Roald Dahl, ο συγγραφέας που τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αυτή την ιστορία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η Walt Disney με τον Steven Spielberg να σκηνοθετεί. Δηλαδή μιλάμε για ένα dream team, μία τριπλέτα που δεν γίνεται να μην σε ενθουσιάζει η σύμπραξή τους.
Η ιστορία αναφέρεται σ’ ένα ορφανό δεκάχρονο κορίτσι, την Sophie, που ένα βράδυ θα ανακαλύψει τον κόσμο των γιγάντων, όταν θα συναντήσει έναν απ’ αυτούς ενώ εκείνος κλέβει όνειρα. Ο Big Frienldy Giant (Mark Rylance) μπορεί να είναι τεράστιος όμως είναι ακίνδυνο, κάτι που δεν ισχύει για όλους τους όμοιούς του που βρίσκονται στη Χώρα των Γιγάντων. Έτσι λοιπόν η Sophie θα βρεθεί στην σπηλιά του BFG και φυσικά έχει πολλές ερωτήσεις να του κάνει αφού δεν έχει ξανασυναντήσει έναν γίγαντα. Η παρουσία της όμως εκεί θα αρχίσει να ενοχλεί τους υπόλοιπους πιο μοχθηρούς που τυχαίνει να τρέφονται με ανθρώπους, σε αντίθεση με τον BFG που βολεύεται με το… ζαρζαβατικό “snozzcumber”.

Το παιχνίδι του χρήματος
Ο George Clooney συνεχίζει να επιλέγει σενάρια που έχουν να πουν κάτι παραπάνω από μία απλή action ιστορία και αυτή την φορά στήνεται μπροστά στην κάμερα της Jodie Foster για να πρωταγωνιστήσει σ’ ένα οικονομικής φύσεως θρίλερ.
Στο Money Monster υποδύεται έναν εκκεντρικό παρουσιαστή μίας τηλεοπτικής εκπομπής όπου ως ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων προσφέρει συμβουλές στον κόσμο για το πως θα πλουτίσει επενδύοντας τα χρήματά του. Ο Jack O’ Connell με την σειρά του υποδύεται τον εργάτη που θα μπει στο στούντιο και θα πιάσει όμηρο τον Clooney, φορώντας του ένα γιλέκο με εκρητικά. Αυτό που θέλει είναι να ακούσει ο κόσμος την ιστορία του, για το πως μία μεγάλη απάτη του στέρησε όλες του τις οικονομίες. Η Julia Roberts είναι η παραγωγός του καναλιού που την ίδια στιγμή παρακολουθεί όλο το αγωνιώδες περιστατικό, δίνει εικόνα στον κόσμο, και ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατεύσει τον Clooney.
Η Foster σκηνοθετεί το σενάριο των Jamie Linden, Alan DiFiore & Jim Kouf, που βασίστηκε σε μία original ιστορία των δύο τελευταίων.

Δυο σεφ για μια γυναίκα
O Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με της γυναίκα του, Σαρλότ στην γαλλική επαρχία. Είναι σεφ και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin. Καθημερινά εργάζεται με πάθος στο εστιατόριο που ανήκει στην Σαρλότ , κληρονομία από τον προηγούμενο σύζυγό της που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Μέχρι που μια μέρα ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει!

O Νονός
Το αριστούργημα του Francis Ford Coppola σημάδεψε την έβδομη τέχνη όσο ελάχιστες άλλες ταινίες. Τι κι αν ο Mario Puzo δεν ήταν ευχαριστημένος όταν έγραφε το σενάριο, αν ο Coppola το σκεφτόταν πολύ να σκηνοθετήσει και αν studio δεν ήθελε τον Marlon Brando στο καστ επειδή η καριέρα είχε αρχίσει να παίρνει την κατιούσα. Το φιλμ που συνδύασε την αστυνομική ταινία με το film noir και το κοινωνικό οικογενειακό δράμα, έγραψε τελικά χρυσή ιστορία δεν λείπει ποτέ από τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Νομίζεις πως αφορά τη Μαφία και το έγκλημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μυθικό αμερικανικό μελόδραμα για μία πολύ ιδιαίτερη οικογένεια που πάνω απ’ όλα τιμά τους δεσμούς αίματος.