Δράση, κωμωδία, κλασικά έργα προσαρμοσμένα στη μεγάλη οθόνη, σινεφίλ προτάσεις και επίκαιρα ντοκιμαντέρ. Απ’ όλα έχει η κινηματογραφική εβδομάδα που έχει μοιράσει το μενού για να βρουν όλοι κάτι που τους ενδιαφέρει.

Ματωμένος γάμος
Πάουλα Ορτιθ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ματωμένος Γάμος. Έχοντας κερδίσει 2 Βραβεία Γκόγια (Β’ Γυναικείου Ρόλου και Φωτογραφίας) και 12 συνολικά υποψηφιότητες, ο Ματωμένος Γάμος (La Novia) αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ισπανικές ταινίες της φετινής κινηματογραφικής σαιζόν.
Η ταινία που αποτελεί μια ελεύθερή απόδοση του ομώνυμου θεατρικού κειμένου ​​του Λόρκα, είναι, πάνω απ’ όλα, μια ιστορία αγάπης, μια από τις πιο όμορφες και δυνατές τραγωδίες της  ισπανικής μυθοπλασίας, όπου το εντυπωσιακό τοπίο συνυπάρχει με συναρπαστικούς χαρακτήρες, ισάξιους με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του αγγλοσαξονικού πολιτισμού.

Criminal
Action thriller με ένα πολύ δυνατό καστ, βλέπε Kevin Costner, Gary Oldman και Tommy Lee Jones.  Αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, ένας αδίστακτος δολοφόνος (Costner) προτιμά να υποβληθεί σε ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του πειράματος, οι αναμνήσεις και δεξιότητες ενός ικανότατου πράκτορα της CIA θα μεταφυτευτούν στον δολοφόνο έτσι ώστε εκείνος να ολοκληρώσει το έργο του πράκτορα και να σταματήσει τα σχέδια άλλων εγκληματιών. Το πειραματόζωο, όμως, έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA είναι στο μυαλό ενός εγκληματία.

Φωτιά στη Θάλασσα
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που κατέκτησε την Χρυσή ‘Αρκτο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου αναφέρεται στην προσφυγική κρίση, η πιο update καταγραφή που έχει γίνει στο γεγονός που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων.
Το έργο του Τζιανφράνκο Ρόζι ξεδιπλώνει αυτή την τραγική πραγματικότητα μέσα από τα μάτια του 12χρονου Σαμουέλε που ζει σε ένα νησί στη μέση της θάλασσας. Πηγαίνει στο σχολείο, του αρέσει να ρίχνει με την σφεντόνα του και να κυνηγά. Προτιμά να παίζει στη γη παρόλο που τα πάντα γύρω του αναφέρονται στη θάλασσα και τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επιχειρούν να τη διασχίσουν, για να φτάσουν στο νησί του. Αλλά το τελευταίο δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί, το όνομα του είναι Λαμπεντούζα και αποτελεί το πιο συμβολικό σύνορο της Ευρώπης, το οποίο διασχίζουν χιλιάδες πρόσφυγες τα τελευταία είκοσι χρόνια, σε αναζήτηση της ελευθερίας τους.

Η δεύτερη μάνα
Η  Val (Regina Case) αφήνει την κόρη της Jessica στα χέρα της γιαγιάς και πηγαίνει στο Σάο Πάολο για να εργαστεί ως οικονόμος σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι και να αναλάβει τη φροντίδα του μικρού γιου της οικογένειας, Fabinho. 13 χρόνια μετά, η Val έχει μεν κάνει κομπόδεμα, αλλά αισθάνεται τύψεις για την κόρη που άφησε πίσω της. Ξαφνικά, η κόρη της Jessica ανακοινώνει ότι πρόκειται να έρθει στο Σάο Πάολο για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις σε κάποια σχολή. Οι εργοδότες την υποδέχονται αρχικά εγκάρδια και της προτείνουν αμέσως να μείνει μαζί τους. Εξάλλου, η Val είναι «μέλος της οικογένειας», αφού ήταν εκείνη που ουσιαστικά μεγάλωσε τον γιο τους.  Όμως η συμβίωση μάνας και κόρης, μετά από 13 χρόνια απουσίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Η σκηνοθέτης/σεναριογράφος Anna Muylaert προσεγγίζει με χιούμορ και διεισδυτική ματιά το θέμα της μητρότητας, της ανατροφής των ξένων παιδιών και των κοινωνικών διαφορών. Πρωταγωνιστεί η διάσημη στη χώρα της Regina Case, η οποία ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της δυναμικής Val με εξαιρετικό κωμικό συγχρονισμό και μεγάλο υποκριτικό βάθος. Η ταινία ήταν η επίσημη πρόταση της Βραζιλίας για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2015.

Άτακτος παππούς
Στις παραμονές του γάμου του, ο μετρημένος Jason δέχεται να κάνει ένα οδικό ταξίδι με τον παππού του, έναν ακόλαστο πρώην αξιωματικό του στρατού με κρυφή ατζέντα. Προορισμός τους η Φλόριντα. Για την κατάληξη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.
Ο θρυλικός Robert De Niro υποδύεται έναν παππού…πιο αντισυμβατικό, ανατρεπτικό και ορεξάτο από τον ίδιο του τον εγγονό, τον οποίο ενσαρκώνει ο Zac Efron (NeighborsThe Lucky One). Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο παραγωγός και σεναριογράφος του BoratDan Mazer, με σκοπό να στήσει μια πιπεράτη κωμωδία.