1.2 εκατομμύρια άτομα είδαν το φινάλε της τρίτης σεζόν της σειράς The Americans. Ναι, αν το συγκρίνεις με άλλες σειρές το νούμερο δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά όσοι το παρακολουθούν συμφωνούν με πολλούς κριτικούς σε ένα πράγμα. Πως ίσως πρόκειται για το καλύτερο show στην τηλεόραση. 

Η διάσημη σειρά που ο τέταρτος κύκλος της κάνει πρεμιέρα σήμερα, 28 Μαρτίου, στο FOX, είναι από εκείνες τις παραγωγές που δικαιώνουν την στροφή του ενδιαφέροντος του κοινού στη μικρή οθόνη. Το ζεύγος των Jennings, οι δύο κατάσκοποι της KGB, οι οποίοι παριστάνουν τους Αμερικάνους στα προάστια της Washington, επί προεδρίας Ronald Reagan, τα προσφέρουν όλα. Και action και εις βάθος ανάλυση χαρακτήρων.

Τα πλάνα που είναι γεμάτα σασπένς και αδρεναλίνη τους περιμένουν σε κάθε γωνιά, αφού οι κινήσεις τους ξεφεύγουν κατά πολύ από τα όρια της παρανομίας. Από την άλλη όμως υπάρχουν και τα ηθικοπλαστικά παρελκόμενα της δράσης τους, αφού κάθε στιγμή προσπαθούν να κοντρολάρουν τις συνέπειες των πράξεών τους που αφήνουν επάνω τους ένα μεγάλο στίγμα. Κάθε φόνος που είναι αναγκασμένοι να διαπράξουν, σημαδεύει βαθιά τη ψυχολογία τους. Υπάρχει ένα συναισθηματικό σύννεφο πάνω από κάθε τους ενέργεια που σε συνδυασμό με την κλιμάκωση του Ψυχρού Πολέμου και τις επικίνδυνες σχέσεις που διατηρούν με ένα δίκτυο από κατάσκοπους και πληροφοριοδότες, δίνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στη σειρά.

Ο τέταρτος κύκλος θα βρει τους Philip (Matthew Rhys) και Elizabeth (Keri Russell) σε δύσκολη θέση αφού η κόρη τους Paige (Holly Taylor) έχει ανακαλύψει την κρυφή ζωή τους, κάτι που θα εξομολογηθεί σ’ έναν ιερέα, που με την σειρά του θα απειλήσει πως θα τους “καρφώσει” σε όλους. Η ίδια τους η ύπαρξη κρέμεται πλέον από μία κλωστή και οι fans αδημονούν να μάθουν τι θα γίνει στη συνέχεια. Μιλάμε για εκείνους τους απαιτητικούς, πιστούς fans που μπορεί να απολαμβάνουν κάθε υπερπαραγωγή της τηλεόρασης που καθηλώνει είτε με δράκους, είτε με εντυπωσιακά ρούχα εποχής, είτε με το κρυφτό με τους εξωγήινους, φυλάνε ωστόσο και μία πολύ ειδική θέση στην καρδιά τους για πιο “σύνθετα” τηλεοπτικά concept όπου δεν είναι όλα ξεκάθαρα και σε κουτάκια.

Η 4η σεζόν του The Americans κάνει απόψε πρεμιέρα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 21:50, αποκλειστικά από το FOX.