H Ημέρα Ανεξαρτησίας, το μεγάλο blockbuster επιστρέφει δυναμικά μετά από χρόνια με μία Νέα Απειλή για να μας θυμίσει πως οι εξηγήινοι είναι εκεί έξω και δεν αστειεύονται. Εάν πάλι ψάχνεται για κάτι πιο σινεφίλ, οι καινούργιες κόπιες των αξέχαστων Παρίσι, Τέξας/Τα φτερά του έρωτα του Βιμ Βέντερς είναι απλά must.

Independence Day: Resurgence
H Ημέρα Ανεξαρτησίας είχε γράψει ιστορία όταν κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια, αφού έκανε ρεκόρ εισιτηρίων και σημάδεψε το sci-fi genre. Ο σκηνοθέτης Roland Emmerich αναλαμβάνει και πάλι να μας μεταφέρει στο σύμπαν του Independence Day, με το sequel του Resurgence, το οποίο φέρνει για μία ακόμη φορά την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με το φάσμα του ολοκληρωτικού αφανισμού. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν οι γήινες δυνάμεις χρησιμοποίησαν την τεχνολογία των εξωγήινων, έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για το ενδεχόμενο μίας νέας εισβολής. Ωστόσο οι εξηγήινοι θα επιστρέψουν πιο τρομεροί και καταστροφικοί από ποτέ.
Πρωταγωνιστούν οι παλιοί Jeff Goldblum, Vivica A. Fox, Brent Spiner και Bill Pulman, ενώ πλαισιώνονται από τους νέους Maika Monroe, Liam Hemsworth, William Fichtner και Charlotte Gainsbourg.

Genius
Από τον υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο John Logan και το βραβευμένο με Τόνυ σκηνοθέτη, Michael Grandage, στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, το Genius, είναι ένα δράμα -βασίζεται στο βιογραφικό “Max Perkins: Editor of Genius” του Α. Σκοτ Μπεργκ- για την πολύπλοκη φιλία του εκδότη Μαξ Πέρκινς (ο οποίος ανακάλυψε τους Φ. Σκοτ Φιτζέρλαντ και τον Έρνεστ Χέμινγκγουεϊ ) και τον Τόμας Γουλφ. Ασυγκράτητη και ιδιαίτερη, αυτή η σχέση θα αλλάξει τις ζωές των δύο αυτών πολύ λαμπρών, και ταυτόχρονα τόσο διαφορετικών ανθρώπων. Ο Colin Firth υποδύεται τον Μαξ Πέρκινς και ο Jude Law τον Τόμας Γουλφ.

Ο κύριος Οβε
Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ (Διακοπές στην Ελλάδα) γράφει και σκηνοθετεί μια συγκινητική feel-good κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Η ταινία έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.

Παρίσι, Τέξας/Τα φτερά του έρωτα
Δύο εκπληκτικά φιλμ του Βιμ Βέντερς, οι δουλειές που όρισαν τη φιλμογραφία του αλλά και την ιστορία του μακριά από το Χόλιγουντ σινεμά βγαίνουν και πάλι στις αίθουσες για να μαθαίνουν οι μικρότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.
Πρώτο το καλύτερο on the road αμερικάνικο φιλμ που γύρισε ποτέ ένας Γερμανός και το δεύτερο ένα αξεπέραστο υπαρξιακό παραμύθι που σημάδεψε τα ’80s. To πρώτο κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, το δεύτερο το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ που μία εποχή είχε σημαδευτεί από την αύρα του σκηνοθέτη. Αν δεν τις έχετε δει, απλά μην τις χάσετε.