Για μία ακόμη φορά θα βρεθούν μπροστά από την κάμερα Meg Ryan και Tom Hanks και αυτή τη φορά θα συμβεί στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της πρώτης. Το δίδυμο που έκανε θραύση στο rom com είδος εκεί γύρω στα 90s σε φιλμ όπως τα Sleepless in Seattle και You’ve Got Mail, θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή με τον ελληνικότατο τίτλο Ithaca. Η “Ιθάκη” λοιπόν είναι ένα πολεμικό δράμα βασισμένο στο μυθιστόρημα The Human Comedy του William Saroyan που φυσικά το εμπνεύστηκε από την Οδύσσεια του Ομήρου.

Η ιστορία είναι τοποθετημένη σε μία μικρή πόλη της Καλιφόρνια στην άκρως πολεμική χρονιά του 1942 και ακολουθεί τη ζωή του 14χρονου Homer Macauley (Alex Neustaedter) που είναι ο πιο γρήγορος ταχυδρόμος της περιοχής αφού το ποδήλατό του βγάζει σπίθες. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του -που τον ερμηνεύει ο πραγματικός γιος της Ryan- θα πάει στον πόλεμο, ο “Όμηρος” θα μείνει πίσω για να φροντίσει τη χήρα μητέρα του, τη μεγαλύτερη αδελφή του και τον 4χρονο αδελφό του. Την ίδια στιγμή αναλαμβάνει και την ευθύνη να φέρει ξανά την ελπίδα στην κοινότητα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο Hanks θα κάνει περισσότερο μία cameo εμφάνιση και η Ryan είχε τα καλύτερα να πει για τον αγαπημένο της φίλο και συνάδελφο. Το φιλμ αναμένεται στην Αμερική στις 9 Σεπτεμβρίου.